23. veljače 2015.

Crni vlažni kolač

Crni vlazni kolac Crni vlažni kolačSastojci:
  • 4 jaja
  • 200 gr. kristal šećera
  • 1

    kesica vanilin šećera
  • 2 dcl. mleka
  • 1 dcl. ulja
  • 1 čep ruma
  • 100 gr. mlevenih oraha
  • 150 gr. pšeničnog griza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 prepune kašike oštrog brašna
  • 3 veće kiselkaste jabuke
  • 100 gr. suvog grožđa
Priprema:
Suvo grožđe natopiti vrelom vodom da nabubri.
Jabuke oljuštiti i narendati.
Dobro mikserom umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom da bude penasto.
Dodati ulje, mleko i rum, te mikserom umutiti.
Polako dodavati mlevene orahe, griz pomešan sa brašnom i praškom za pecivo

i lagano mikserom izmešati.
Na kraju dodati rendane jabuke i suvo grožđe i lagano mikserom izmešati da postane jednolična masa.
Tesiju unutrašnjih dimenzija 26cm. x 35cm. premažite margarinom i obložite papirom za pečenje, koji isto treba premazati margarinom i posuti prezlima.
Preliti testo u tepsiju.
Staviti peći u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći pola sata (ventilator-donji grejač).
Pečen kolač ne okretati, već zajedno sa papirom za pečenje izvući na ravnu površinu posutu prezlima, laganim zakošivanjem tepsije.
Polako izvući papir za pečenje.
Još vreli pečen kolač posuti šećerom u prahu ili preliti nekom od glazura.
Kada se glazura stegne i kolač ohladi rezati na kocke.
Napomene : Ovo je predivan vlažan i sočan kolač.

Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar