7. veljače 2015.

Bounty čokoladice

Bounty čokoladice Bounty čokoladiceSastojci:
  • 1 dl slatke pavlake
  • 250 gr margarina sa aromom slatke pavlake
  • 300 gr šećera
  • 250 gr kokosa
Čoko preliv:


  • 150 gr tamne čokolade
  • 80 gr margarina
Priprema:
Šećer, margarin i slatku pavlaku otopiti na srednjoj temperaturi, a onda povećati temperaturu da provri.
Kada provri dodati 250 gr kokosa i sve sjediniti.
Manjem plehu obloziti dno papirom za pečenje i izliti smijesu.
Staviti u frižider da se stegne 2 sata.
Dasku za siječenje ili tacnu obloziti papirom (kako se nebi lijepili), nozem odvojiti ivice kolaca od pleha, pa prevrnuti ga na tacnu i skinuti papir sa kolaca.
Sjeći kolač kao čokoladice. Svaku cokoladicu umociti

u cokoladnu glazuru i ostaviti da se stegne.
Ukrasiti po zelji.

Prijatno!

Related Posts:

  • Rolat od mljevenog mesa punjen sirom i jajima Sastojci750 gr. mljevenog mesa150 gr. slanine (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 veća glavica luka1 jajesredina od 2 veće kriške hleba natopljene u mlijekukašikica začina koji koristitesjeckan… Read More
  • Keftedes Ovo je tradicionalno grcko jelo a naziv je poznat svakome ko je bar jednom putovao u Grcku. Pravi se u raznim verijantama, zavisi od regiona. Ovo je kiparski recept, sa svjezim izrendanim krompirom i nikada ih ne prave druga… Read More
  • Ćevapi - jednostavno a ukusno Sastojci1 kg. mljevenog mesa, vrsta po želji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašikica soli pola kašikice bibera 1 kašikica vegete 4 kašikice brašna  (adsbygoogle = window.adsb… Read More
  • Dinastija torta Sastojci za jednu koru 5 bjelanaca 150 gr. šećera150 gr. mljevenih oraha 1 kašika prezli1 kašika brašna1 kašikica praška za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); napraviti 2 ovak… Read More
  • Kinder kolac - bajadera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojciza tamni dio500 gr. mljevenog keksa250 gr. margarina ili maslaca200 gr. secera3 dcl. vode100 gr. cokolade200 gr. mljevenih orahaza bijeli dio250 gr. margari… Read More

0 komentari :

Objavi komentar