- 1 pakovanje tjestenine
- besamel sos
- 2 komada pileci prza
- rendan sir
- malo ulja
- so,biber i malo vegete
- 150 gr. putera (maslaca)
- 3-4 kasike brasna
- malo soli
- 700 ml. mlijeka
- 2-3 kasike suhog remdanog parmezana
- sitno sjeckan svjezi peršon
Meso pospite zacinima i proprzite.
Gotovo meso maknite sa peci da se hladi.
Makarone kuhajte u slanoj vodi i pripremite besamel sos.
Besamel sos pripremate tako sto:
Otopite puter, dodajte brasno i przite dok ne pocne mijenjat boju.
Pomalo dodavat mlijeko i neprestano mjesat.
Dodajte soli po zelji, parmezan i persun.
Sve to dobro izmjesajte.
Kad je sve gotovo u nauljenu tepsiju istresite makarone.
Preko makarona besamel sos, preko sosa pecenu piletinu Ii sve to pospite rendanim sirom.
Stavite u pec da se malo zapece, prohladite i posluzite se.
Prijatno!
0 komentari :
Objavi komentar