30. siječnja 2015.

Zapecena tjestenina sa piletinom i besamel sosom

Zapečena Zapecena tjestenina sa piletinom i besamel sosomSastojci:
  • 1 pakovanje tjestenine
  • besamel sos
  • 2 komada pileci prza
  • rendan sir


  • malo ulja
  • so,biber i malo vegete
Besamel sos:
  • 150 gr. putera (maslaca)
  • 3-4 kasike brasna
  • malo soli
  • 700 ml. mlijeka


  • 2-3 kasike suhog remdanog parmezana
  • sitno sjeckan svjezi peršon
Priprema:
Meso pospite zacinima i proprzite.
Gotovo meso maknite sa peci da se hladi.
Makarone kuhajte u slanoj vodi i pripremite besamel sos.
Besamel sos pripremate tako sto:
Otopite puter, dodajte brasno i przite dok ne pocne mijenjat boju.
Pomalo dodavat mlijeko i neprestano mjesat.
Dodajte soli po zelji, parmezan i persun.
Sve to dobro izmjesajte.
Kad je sve gotovo u nauljenu tepsiju istresite makarone.
Preko makarona besamel sos, preko sosa pecenu piletinu Ii sve to pospite rendanim sirom.
Stavite u pec da se malo zapece, prohladite i posluzite se.
Prijatno!

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar