Sipkavo testo:
Puter, šećer, žumance, so i brašno umutite u glatko testo. Formirajte
loptu i zavijenu u foliju držite u frižideru oko 30 minuta. Rernu
zagrejte na 200 stepeni. Testo rastanjite na podmazanom dnu kalupa
(prečnika 26 cm), više puta probodite viljuškom i pecite oko 15 minuta.
Ostavite da se hladi na kuhinjskoj rešetki.
Biskvit: Temperaturu
rerne smanjite na 180 stepeni. Jaja kremasto umutite sa šećerom i
vanilin-šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo i pomešajte. Masu
sipajte u kalup iste veličine prekriven masnim papirom i pecite 35
minuta. Ohladite.
Filovanje: Želatin
omekšajte. Pavlaku umutite sa šećerom, dodajte amareto. Sipajte želatin,
pomešajte sa šlagom. Dodajte čokoladu i kakao. Sipkavo testo premažite
džemom, a biskvit prepolovite. Jednu koru stavite preko testa, nafilujte
je delom krema, pa to učinite i s drugom korom. Ostatkom krema
premažite tortu i napravite kupice. Ukrasite izdrobljenim
karamelom i
pralinama, a po želji možete dodati i kandirano voće i biskvit.
Domaće praline:
pomešajte 120 g kupovnog čokoladnog krema, 20 g krokanta, 20 g prženih i
samlevenih lešnika ili badema, 30 g rendane čokolade i malo
pomorandžine kore. Stavite u papirne korpice i prelijte istopljenom
mlečnom čokoladom.
0 komentari :
Objavi komentar