8. siječnja 2015.

Štrudla s makom

Sastojci



Za testo:
3 jaja
½ l mleka
1 kašika masti (ili margarina)
20 g kvasca
1 kg brašna

Za fil:
200 g mlevenog maka
½ l mleka
5 kašika šećera

Priprema

1. Umutiti belanca sa šećerom , pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa mašću ili margarinom. 
2. Kvasac razmutiti u toplom mleku , pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Premazati  testo sa malo ulja i ostaviti da naraste.
3. Za to vreme mak skuvati u mleku (po želji zasladiti).
4. Kada testo naraste napraviti 4 loptice i rastanjiti

jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uvitjati u veknice.

5. Ostaviti u plehu da odstoje još pola sata, pa peći  na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je prah šećerom.

Related Posts:

  • Soter kocke BISKVIT 6 žumanjka 100 g šećera 100 g ABC svježeg krem sira «Belje» 100 g čokolade u prahu 1 žlica kakaa sok i ribana korica 1 neprskane naranče 160 g mljevenih badema 50 g škrobnog brašna 3 žličice BIO praška za peci… Read More
  • Punjene kiflice Sastojci: 8 manjih puter kifli 1 manja glavica crnog luka 1 češanj bijelog luka 250 g šampinjona 2 kašike brašna 40 g putera 3 dl mlijeka 200 g praške šunke 200 g kačkavalja 1 crvena paprika babura bosiljak, so … Read More
  • Kocke od čokolade (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Čokoladne kocke 200 g čokolade sa većim procentom kakaoa 50 g bele čokolade Krem od instant kafe 1 kesica šlaga 1 ravna kašičica instant kafe 1 kašike šećera u pr… Read More
  • Brzi rolat sa bananama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SASTOJCI: -125 gr. margarina -120 gr. šećera -2 dl mlijeka -300 gr. plazma keksa -2 banane -100 gr. čokolade za kuhanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle… Read More
  • Tiramisu sladoled kolač Ma ko može odoljeti tiramisu ukusu? Maskarpone krema u kombinaciji sa mekanim piškotama umočenim u kafu i to u sladolednoj verziji. Divno, zar ne? Ella sa bloga HomeCookingAdventure nije željela da… Read More

0 komentari :

Objavi komentar