1. Zagrejati rernu na 200
stepeni. Namazati sa malo putera kalup za kuglof, pa posuti sa malo
brašna ili mlevenih badema. Penasto umutiti
maslac, šećer, vanilin šećer
i jaja. Pomešati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno umešati u
smesu, malo po malo, uz postepeno dolivanje mlakog mleka.
2. Samleti orahe (ili nešto drugo sa spiska). Dotati ih u testo,
izmešati i sipati u kalup. Peći na srednjoj rešetki u rerni, oko 60
minuta. Izvaditi gotov kolač iz kalupa i ostaviti ga na rešetki za
kolače da se ohladi i ne potpari odozdo.
3. Kuhinjskim nožem iseći čokoladu na krupnije komade i istopiti je
na pari: staviti čokoladu u šerpicu koja može da stoji iznad veće šerpe u
kojoj vri voda. Uzeti kuhinjsku četkicu i premazati kolač rastopljenom
čokoladom. Kolač po želji posuti šećerom u prahu ili perlicama u boji,
iseći na kriške i servirati uz mleko ili belu kafu,
kao ukusan doručak
ili večeru.
0 komentari :
Objavi komentar