1. Pripremiti punjenje.
Iscepkati listice majorana. Iseckati praziluk, kao i beli luk. Istisnuti
krvavicu iz creva i dodati. Dodati peršun i dve kašike listića
majorana. Posoliti, pobiberiti i izmešati.
2. Pripremiti meso. Blago istanjiti šnicle između dve providne
folije. Rasporediti punjenje po šniclama, ali ostaviti ivice prazne.
Uviti rolnice i uvezati ih kuhinjskim koncem.
3. Ispržiti rolnice. Zagrejati rernu na 180 stepeni. Zagrejati ulje u
tiganju i ispržiti rolnice kratko sa svih strana. Dodati zelen i
propržiti. Naliti bujonom ili supom, dodati ostatak majorana, pa sve
presuti u posudu za pecenje. Naliti vinom i peci oko 30–35 minuta u
rerni.
4. Pripremiti sos. Rolnice izvaditi iz posude za pecenje i ostaviti
na toplom. Procediti mocu i ispasirati je. Naliti slatku pavlaku,
ukuvati kratko i zaciniti. Dodati limunovu koru.
Vratiti rolnice u sos i
servirati ih po želji uz trakaste rezance.
0 komentari :
Objavi komentar