19. siječnja 2015.

Riblje pljeskavice

Sastojci

1 kg ribe (oslića)
veza zeleni za supu
glavica luka
so, biber
slatka aleva paprika
4 jajeta
2 čena belog luka
ulje za prženje

Priprema

1. Povrće za supu skuvajte u slanoj vodi. Kad omekša, dodajte očišćenu ribu i kuvajte sve dok riba ne omekša.
2. Ocedite vodu, meso odvojte od kostiju i zajedno s povrćem sitno iseckajte. Dodajte sitno seckane crni i beli luk, biber, alevu paprika i jaja, i posolite.
3. Dobro izmešajte i oblikujte pljeskavice, a zatim ih pecite na roštilju ili propržite na vrućem ulju.

Related Posts:

  • Chokochees Sastojci za podlogu: 200 gr kakao keksa 80 gr omeksalog maslaca 4 kasike cokoladnog mlijeka          Prvi krem: 250 gr krem sira 2 kasike secera u prahu 1 vanil secer 50 gr cokolade za kuhanje 1 d… Read More
  • Parfe torta Sastojci: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biskvit: 3  jaja 7 kašika šećera 7 kašika brašna 2 kašike kakaa 5 kašika mlijeka pomješanog sa rumom Tamna krema: 10 kašika šećera 300 ml. vode 3… Read More
  • Pogačice sa mljevenim mesom Pogačice sa mljevenim mesom su sjajna opcija za zakusku, ručak uz dobar sos i salatu ili čak doručak. Naučite kako da ih pripremite. Empanade smo već spominjali, a to je jedna vrsta pogačica koje su karakteristične… Read More
  • Dunavski valovi  Sastojci za tijesto: 2 staklenke kompota od višanja (ocijeđene mase 350 g svaka) 250 g omekšanog maslaca ili margarina 200 g šećera 1 Dr. Oetker Vanilin šećer prstohvat soli 5 jaja 375 g brašna 3 pune žličice Dr. Oet… Read More
  • San od krušaka i čokolode Tijesto: 125 g omekšalog margarina ili maslaca 100 g šećera 1 omot Dr. Oetker vanilin šećera prstohvat soli 2 jaja 125 g pšeničnog brašna 50 g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba 1 žličica Dr. Oetke… Read More

0 komentari :

Objavi komentar