1 kg ribe (oslića) veza zeleni za supu glavica luka so, biber slatka aleva paprika 4 jajeta 2 čena belog luka ulje za prženje
Priprema
1. Povrće za supu skuvajte u slanoj vodi. Kad omekša, dodajte očišćenu ribu i kuvajte sve dok riba ne omekša. 2. Ocedite vodu, meso odvojte od kostiju i zajedno s povrćem sitno
iseckajte. Dodajte sitno seckane crni i beli luk, biber, alevu paprika i
jaja, i posolite. 3. Dobro izmešajte i oblikujte pljeskavice, a zatim ih pecite na roštilju ili propržite na vrućem ulju.
Chokochees
Sastojci za podlogu:
200 gr kakao keksa
80 gr omeksalog maslaca
4 kasike cokoladnog mlijeka
Prvi krem:
250 gr krem sira
2 kasike secera u prahu
1 vanil secer
50 gr cokolade za kuhanje
1 d…Read More
Pogačice sa mljevenim mesom
Pogačice sa mljevenim mesom su sjajna opcija za zakusku, ručak uz dobar sos i salatu ili čak doručak. Naučite kako da ih pripremite.
Empanade smo već spominjali, a to je jedna vrsta pogačica koje su karakteristične…Read More
Dunavski valovi
Sastojci za tijesto:
2 staklenke kompota od višanja (ocijeđene mase 350 g svaka)
250 g omekšanog maslaca ili margarina
200 g šećera
1 Dr. Oetker Vanilin šećer
prstohvat soli
5 jaja
375 g brašna
3 pune žličice Dr. Oet…Read More
San od krušaka i čokolode
Tijesto:
125 g omekšalog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
prstohvat soli
2 jaja
125 g pšeničnog brašna
50 g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba
1 žličica Dr. Oetke…Read More
0 komentari :
Objavi komentar