19. siječnja 2015.

Palačinke sa krem sirom

Sastojci



200 ml mleka
150 g svežeg krem sira
2 jajeta
2 kašike šećera
200 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
malo ulja za pečenje palačinki

Priprema

1. Sipati mleko u dublju posudu i u njemu razmutiti sir, jaja i šećer. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa sve zajedno dodavati polako u smesu sa sirom. Mutiti sve dok se ne dobije ujednačeno  testo. Ostaviti dobijeno testo za palačinke da se odmori oko 30 minuta.
2. Zagrejati malo ulja u tiganju i dodati kutlaču testa za palačinke. Ispeći palačinku (bez brige, ove palačinke treba da budu debele). Pećéi tako redom palačinke i stavljati ih na tanjir, pa u toplu rernu (zagrejanu na oko 70 stepeni), da se ne ohlade.

Palačinke se jedu odmah ili im na ovaj način treba održavati toplotu.

Related Posts:

  • Mozart kocke Sastojci za biskvit: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 jaja 150 g šecera 160 g brašna 1 p.za pecivo 2 dcl ulja 150 g mljevenih oraha Za kremu: 500 ml mlijeka 200 g šećera 2 pudinga vanilija … Read More
  • Štapići bake Evice Sastojci i priprema: Kako su praznici prosli i kako je tih dana bilo svega u izobilju a posebno kolaca mislila sam da (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); celi januar necu nista novo ispeci ali…….Ovi… Read More
  • Monte kocke Sastojci za biskvit: 4 jaja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 kašike šećera 4 kašike tople vode 4 kašike brašna 2 kašike kakaa 1 prašak za pecivo Preljev: 1 dcl. čokoladnog mlijeka Krema: … Read More
  • Kokos fantazija Sastojci za biskvit: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 bjelanjka 3 zutanjka 5 zlice secera pola praska za pecivo 2 zlice brasna 5 zlica krupno mljevenih pecenih ljesnjaka 2 zlice kakaa 1 zl… Read More
  • Pita od kokosa i jabuka Sastojci i priprema: Bas sam se pitala kod (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ovog recepta kakav je spoj kokosa i jabuka u kolacima,moram da vam kazem to je dobitna kombinacija, cak i moj stariji s… Read More

0 komentari :

Objavi komentar