Sastojci:
11 kasika masti
secer
mleko
1 jaje
1 pecivo
brasno
margarin
1 narandza
ekstrakt od narandze
tamna cokolada
Priprema korice:
11 kasika istopljene masti, 11kasika secera, 11kasika slatkog mleka, 1 jaje, 1 pecivo,1 vanilica, rendana kora narandze i 450 gr brasna. Umesiti i ostaviti 30 min. u frizideru. Potom testo podeliti na 3 jednaka dela, razvuci tanke korice na pek-papiru i peci na prevrnutom plehu, na 180 stepeni, po 7-8 minuta.
Krem:
500 ml slatkog mleka, 250 gr secera i 6 punih kasika brasna, ukuvati, ohladiti, umiksati 1 margarin, sok od 1 naranze i 1
kasicicu ekstrakta od narandze. Odvojiti 4-5 kasika fila i u to dodati 50 gr istopljene tamne cokolade. Korice premazati zutim filom, osim po vrhu-vrh premazite filom sa cokoladom i dobro poravnjajte, pa narendajte cokoladu. Kolac rezati tek narednog dana, jer su korice tvrde i treba im malo vremena da se opuste.
Napomene: Fantastican, lepo se reze, ukusan, izdasan i sto duze stoji, sve je ukusniji. Moze se i zamrzavati.
tortekolaci
0 komentari :
Objavi komentar