1. Umutite jaja s brašnom,
uljem, solju i mlekom. Smesa treba da bude kao gušće testo za palačinke.
Ispržite palačinke velike kao tepsija.
2. Za fil na malo ulja izdinstajte seckan luk, dodajte mleveno meso i
začine po ukusu. Dinstajte oko 15 minuta i na kraju dodajte paradajz.
Kad skinete sa šporeta, dodajte i sir.
3. Za bešamel stavite u šerpu malo maslaca, lagano ga otopite,
dodajte brašno i malo propržite. Postepeno ulivajte
mleko uz stalno
mešanje, i pustite da se zgusne kao pire. Skinite s vatre.
4. U podmazanu tepsiju stavite palačinku, zatim fil, prelijte
bešamelom, i tako ređajte dok ne potrošite sav materijal. Završite s
bešamel sosom. Pecite na 250 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite
temperaturu na 200 i pecite još pola sata.
0 komentari :
Objavi komentar