19. siječnja 2015.

Lazanje od palačinki

Sastojci

500 g brašna
4 jajeta
5 kašika ulja
kašičica soli
6 dl mleka

Fil:
500 g mlevenog mesa
paradajz pire ili paradajz sos
glavica luka
so, ulje
70 g rendanog parmezana ili trapista

Bešamel:
kocka maslaca
3 kašike brašna
1,5 dl mleka



Priprema

1. Umutite jaja s brašnom, uljem, solju i mlekom. Smesa treba da bude kao gušće testo za palačinke. Ispržite palačinke velike kao tepsija.
2. Za fil na malo ulja izdinstajte seckan luk, dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Dinstajte oko 15 minuta i na kraju dodajte paradajz. Kad skinete sa šporeta, dodajte i sir.
3. Za bešamel stavite u šerpu malo maslaca, lagano ga otopite, dodajte brašno i malo propržite. Postepeno ulivajte

mleko uz stalno mešanje, i pustite da se zgusne kao pire. Skinite s vatre.

4. U podmazanu tepsiju stavite palačinku, zatim fil, prelijte bešamelom, i tako ređajte dok ne potrošite sav materijal. Završite s bešamel sosom. Pecite na 250 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 200 i pecite još pola sata.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar