22. siječnja 2015.

Kinder bajadera

Da vam se ne bi stvarale grudvice prilikom pripreme glazure u kojoj koristite mleko u prahu, pažljivo ga mešajte sa ostalim sastojcima.

Sastojci


150 g
šećera
100 ml
vode
125 g
margarina
250 g
mlevenog keksa
100 g
mlevenih oraha
50 g
čokolade
200 g
šećera
50 ml
vode
125 g
margarina
150 g
mleka u prahu

Priprema

Ušpinovati šećer sa vodom da bude

gusto (kao za slatko). U to dodati margarin, mleveni keks, orahe i rastopljenu čokoladu.. Rasporediti smesu po kalupu. Napraviti glazuru od ušpinovanog šećera sa vodom, margarinom i mlekom u prahu. Preliti glazurom donju masu, rasporediti ravnomerno i ostaviti kolač na hladnom mestu da se ohladi i stegne. Kinder bajaderu iseći na kocke i po želji ukrasiti sa malo istopljene čokolade.

 

Related Posts:

  • Paganini torta Potrebno je: Biskvit: 10 bjelanaca, 280 g šećera, 250 g lješnika, 2 kašičice praška za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Čokoladni fil: 5 žumanaca, 1 cijelo jaje, 50 g tamne č… Read More
  • 5 namirnica koje možete jesti u neograničenim količinama Iako je veličina porcije hrane koju konzumirate vrlo važna za održavanje tjelesne težine postoje namirnice koje možete konzumirati u neograničenim količinama. Ne govorimo o zelenoj salati bez soli i octa već o ukusnim zalog… Read More
  • Bounty torta Vjerovatno ste svi čuli za Bounty čokoladice koje su savršenog spoja kokosa i čokolade, upravo se i ovdje o tome radi. Bounty torta je nešto što svakako preporučujem da isprobate,   KORE OD BJELANJAKA 1. U 6 bj… Read More
  • "Klizave" palačike :) Potrebno je: 4 žumanceta, 4 kašike šećera, malo strugane kore limuna, 1/2 litra mlijeka, čvrst sneg od 4 bjelanceta, 4 kašike brašna, mljeveni orasi, šećer, vanila Priprema: Umutiti 4 žumanceta, 4 kašike šećera i mal… Read More
  • 7 saveta za seckanje crnog luka bez suza Seckanje crnog luka može biti neprijatno zbog peckanja u očima i suza, ali postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da uživate u pripremi jela s ovim povrćem. … Read More

0 komentari :

Objavi komentar