Da vam se ne bi stvarale grudvice prilikom pripreme glazure u kojoj koristite mleko u prahu, pažljivo ga mešajte sa ostalim sastojcima.
Sastojci
150 g
šećera
100 ml
vode
125 g
margarina
250 g
mlevenog keksa
100 g
mlevenih oraha
50 g
čokolade
200 g
šećera
50 ml
vode
125 g
margarina
150 g
mleka u prahu
Priprema
Ušpinovati šećer sa vodom da budegusto (kao za slatko). U to dodati margarin, mleveni keks, orahe i rastopljenu čokoladu.. Rasporediti smesu po kalupu. Napraviti glazuru od ušpinovanog šećera sa vodom, margarinom i mlekom u prahu. Preliti glazurom donju masu, rasporediti ravnomerno i ostaviti kolač na hladnom mestu da se ohladi i stegne. Kinder bajaderu iseći na kocke i po želji ukrasiti sa malo istopljene čokolade.
0 komentari :
Objavi komentar