22. siječnja 2015.

Čoko-banana torta

Opremite kuhinju neophodnim pomagalima za izradu poslastica. Okrugli kalup za torte je posebno praktičan ukoliko ima stranicu koja se može otkopčati i odvojiti od pokretnog dna. Ukoliko je napravljen od metala koji vremenom može zarđati, malo ga namastite kada nije u upotrebi.

Sastojci


250 g
keksa
10 čokoladnih
bananica
2 pudinga
od čokolade
100 g
čokolade za kuvanje
125 g
margarina
2 dl
biljne pavlake

Priprema

Bananice i keks izlomiti na komadiće. U mleku skuvati puding, te posebno istopljen margarin i čokoladu

sipati u vruć puding. Mikserom umutiti puding i dok je još vruć dodati bananice i keks, izmešati i staviti u kalup za torte. Ostaviti da se dobro stegne, premazati šlagom, iseći i poslužiti.
Osim što hrana predstavlja izvor energije i hranljivih materija, ona predstavlja i izvor uživanja, zadovoljstva i često, povod za prijatna druženja i okupljanja porodice. Uživajte u pripremi ove ukusne poslastice i ne zaboravite da je podelite sa prijateljima i najdražim osobama. Svakom po jedno parče!
 


Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar