23. siječnja 2015.

KARUZO KOLAČ


18-karuzo-kolac
Sastojci za koru: 250 g šećera, 250 g putera, banana, 200 g mlevenih oraha, 200 g čokolade za kuvanje, 8 jaja, 4 kašike brašna i kesica praška za pecivo. Za ukrašavanje: 100 ml slatke pavlake, 30 g seckanih oraha i nekoliko

kolutova banana.

Mikserom umutite žumanca sa šećerom, dodajte puter otopljen na sobnoj temperaturi, mlevene orahe, rendanu čokoladu, izgnječenu bananu, brašno pomešano s praškom za pecivo i na kraju varjačom umešajte čvrst sneg od belanaca. Testo sipajte u pleh obložen masnim papirom, poravnajte lopaticom i pecite u rerni na 150 stepeni oko 40 minuta. Ohlađen kolač nafilujte umućenim šlagom od slatke pavlake, pospite seckanim orasima, isecite na kocke i svaku ukrasite bananom.
novosti

Related Posts:

  • Stracciatella – gris kocke Danas je na redu kolač božanstvenog okusa za koji ne trebate izdvojiti puno vremena. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: • 8 dl mlijeka • 2 žumanjka • 2 dl pšeničnog grisa • 8… Read More
  • Savršeni krumpir - hrskav, a mekan (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krumpir iz pećnice traži nešto više vremena, ali to je trud koji se svakako isplati.   Savršeno pečeni krumpir je hrskav izvana, a mekan i slastan… Read More
  • Janjeći but s krumpirima Ako nemate inspiraciju za ručak, bacite oko na ovaj recept i uživajte u sočnoj, pečenoj janjetini. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: • Janjeći but • 8 krumpira • 6 režnjeva č… Read More
  • Pileća prsa u kremastom umaku Obožavate ukusne umake? Onda će vam se ovaj predlog za ručak zaista dopasti. Neće vam biti potrebno više od 30 minuta da pripremite ovu piletinu sa kremastim gljivama. Lako je za napraviti, elegantno i, jednostavno,… Read More
  • Super desert – zobena banana tortica (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ovo je prava slastica za sve ljubitelje zobenih pahuljica. Banana desert je tako jednostavan za pripremiti, a nije potrebno omekašavati pahuljice. Da probate?… Read More

0 komentari :

Objavi komentar