5. siječnja 2015.

Grandisimo torta


img8216_1420289906_zena_recepti_650x380
Sastojci:

– belanaca 6
– secera 6 kasika
– pecenih mlevenih lesnika 8 kasika
– kakaoa 2 kasike
– brasna 1 kasika
– zumanaca 18
– secera u prahu 250 gr
– margarina 500 gr
– cokolade 100 gr
– pecenih mlevenih lesnika 100 gr
– kafe 2 kasicice
– slatke pavlake 400 ml
– slatke pavlake 300 ml


– cokolade 300 gr

Uputstvo za pripremu:
Priprema kora: Umutiti belanca sa secerom u cvrstu smesu. Dodati mlevene lesnike,kakao i kasiku brasna i lagano promesati varjacom. Sipati smesu u pleh oblozen papirom za pecenje i peci na 200 stepeni oko 15 minuta. Napraviti 3 takve kore.
Priprema fila: Umutiti 18 zumanca sa 250 gr secera u prahu i smesu kuvati na pari. Skuvan i ohladjen krem sjedeiniti sa 500 gr umucenog margarina. Fil podeliti na tri dela. U jedan deo staviti 100 gr otopljene cokolade,u drugi 100 gr mlevenih pecenih lesnika a u poslednji 2 kasicice kafe (trebalo bi obicne crne,ali ko ne voli moze i instant radi blazeg ukusa,ali moze i bez, kao sto sam ja,

jer je deca ne bi jela).

Umutiti 400 ml slatke pavlake i filovati kora-coko fil-pola umucene slatke pavlake-kora-fil sa lesnikom-pola slatke pavlake-kora-fil sa kafom.
Zagrejati 300 ml slatke pavlake do vrenja ( ne sme da kljuca) i dodati 300 gr cokolade. Mesati,ohladiti i preliti preko torte. Dekorisati po zelji…
blic

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar