23. prosinca 2014.

Zlatne buhtle

Sastojci

16 suvih šljiva bez koštice
3 kašike ruma
300 g brašna
kesica suvog kvasca
150 g jogurta
3 kašike šećera
malo soli
jaje
50 g maslaca
kašika šećera u prahu



Priprema

1. Suve šljive staviti u posudu i preliti rumom, pa ostaviti da se mariniraju oko 30 minuta.
2. Brašno i kvasac staviti u dublju činiju, čašu sa jogurtom staviti u toplu vodu i u njoj zagrejati jogurt. Zatim umutiti jogurt sa šećerom, solju i jajetom. Postepeno dodavati ovu masu brašnu i mesiti sve dok testo ne prestane da se lepi. Istresti na radni sto posut brašnom i formirati rolnicu. Iseći je na 16 jednakih delova. Delove testa oblikovati u knedle, pa u svaku staviti po jednu mariniranu šljivu.
3. Rastopiti maslac i malo podmazati vatrostalni pleh. Knedle gusto poređati u pleh jednu do druge. Ostaviti da nadolaze 30 minuta. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Knedle premazati preostalim maslacem. Peći 30 minuta, izvaditi i posuti šećerom u prahu.



stvarukusa.rs

Related Posts:

  • Zlatne buhtle Sastojci 16 suvih šljiva bez koštice 3 kašike ruma300 g brašnakesica suvog kvasca150 g jogurta3 kašike še… Read More

0 komentari :

Objavi komentar