Testo
1. Zamesiti glatko testo od brašna, kvasca, šećera, soli, cimeta,
mlakog mleka, jaja i putera. Ostaviti pokriveno testo da stoji oko 20
minuta. Testo dobro premesiti, pa ostaviti još 15 minuta.
Preliv
1. Pomešati puter, šećer i pavlaku, pa masu prokuvati. Dodati badem i masu ostaviti još par minuta da se prohladi.
Krem i završni postupak
1. Pomešati pet kašika mleka i prašak za puding. Staviti preostalo
mleko i šećer da prokuva, dodati razmuæeni puding.Kuvati uz stalno
mešanje, hladiti.
2. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Razvući testo, pa njime obložiti
podmazan pleh. Preko testa ravnomerno rasporediti preliv sa bademom.
Ostaviti sve još oko 10 minuta. Kolač peći u rerni 25 minuta i ohladiti.
3. Testo prepoloviti, pa svaki deo vodoravno iseći. Mikserom kremasto
umutiti puter i puding. Puter i puding bi trebalo da imaju istu
temperaturu.
4. Donju koru premazati kremom, pokriti drugom korom, pa hladiti u
frižideru oko 45 minuta. Kolač pažljivo iseći. Držati ga u frižideru i
uvek servirati kada je hladan. ukrasite kolač celim bademima ili
lešnicima.
stvarukusa.rs
0 komentari :
Objavi komentar