22. prosinca 2014.

Sočni kolač sa finim kremom

Sočni kolač sa finim kremom

Sastojci

Za koru:


500 g brašna
kockica kvasca
60 g šećera
so
kašičica cimeta
250 ml mleka
2 jajeta
50 g putera

Za preliv:
150 g putera
100 g šećera
200 ml slatke pavlake
300 g badema isečenog na listiće

Za krem:
500 ml mleka
1 1/2 kesica pudinga od vanile
50 g šećera
200 g putera

Priprema

Testo
1. Zamesiti glatko testo od brašna, kvasca, šećera, soli, cimeta, mlakog mleka, jaja i putera. Ostaviti pokriveno testo da stoji oko 20 minuta. Testo dobro premesiti, pa ostaviti još 15 minuta.
Preliv


1. Pomešati puter, šećer i pavlaku, pa masu prokuvati. Dodati badem i masu ostaviti još par minuta da se prohladi.
Krem i završni postupak
1. Pomešati pet kašika mleka i prašak za puding. Staviti preostalo mleko i šećer da prokuva, dodati razmuæeni puding.Kuvati uz stalno mešanje, hladiti.
2. Rernu zagrejati na 180 stepeni. Razvući testo, pa njime obložiti podmazan pleh. Preko testa ravnomerno rasporediti preliv sa bademom. Ostaviti sve još oko 10 minuta. Kolač peći u rerni 25 minuta i ohladiti.
3. Testo prepoloviti, pa svaki deo vodoravno iseći. Mikserom kremasto umutiti puter i puding. Puter i puding bi trebalo da imaju istu temperaturu.
4. Donju koru premazati kremom, pokriti drugom korom, pa hladiti u frižideru oko 45 minuta. Kolač pažljivo iseći. Držati ga u frižideru i uvek servirati kada je hladan. ukrasite kolač celim bademima ili lešnicima.

stvarukusa.rs

Related Posts:

  • Sočni kolač sa finim kremom Sastojci Za koru: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 500 g brašnakockica kvasca60 g šećerasokašičica cimeta250… Read More
  • Kremasta ledena kafa Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 30 ml hladne jake crne kafe ili 1 h… Read More
  • Kinder torta sa dvije kreme BISKVIT: 8 bjelanjaka 8 žlica šećera 8 žlica brašna FIL: 8 žumanjaka 400 gr šećera 2 vanilin pudinga 5 žlica gustina 5 ž… Read More
  • Tiramisu torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Koliko omiljen kao desert izrazite osobnosti, toliko tiramisu posebice kao lagana krema za pripravu te slastice, može biti “sirovina” i za finu tortu, ko… Read More

0 komentari :

Objavi komentar