23. prosinca 2014.

Slatka pletena pogača

Sastojci



2 jaja
500 g brašna
kašičica suvog kvasca
60 g šećera
prstohvat soli
2 kašike toplog mleka + 6 kašike mleka
ekstrakt vanile
30 grama margarina
kakao krem (oko 6 kašika)

Priprema

1. Pomešajte jaja sa šećerom, dodajte so, dve kašike mleka, malo ekstrakta vanile i brašno. Dodajte i kvasac razmućen u malo vode. Nakon 5 minuta mešenja dodajte mekan margarin. Mesite dok ne dobijete mekano, glatko testo. Ostavite testo prekriveno da narasta oko 90 minuta.
2. Kada testo naraste podelite ga na četiri dela i razvucite tanke kore veličine pleha. Svaku koru premažite kakao kremom razmućenim u mleku.
3. Pogači rasecite krake poput zvezde, ali tako da sredina ostane netaknuta. Zatim svaki krak uvrtite. Ostavite da narasta još 15 minuta pre pečenja.


4. Pecite na 220 stepeni oko 30 - 45 minuta, ili dok ne porpimi braon boju. Pečenu pogaču pospite šećerom u prahu.

stvarukusa.rs

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar