23. prosinca 2014.

Slatka pletena pogača

Sastojci



2 jaja
500 g brašna
kašičica suvog kvasca
60 g šećera
prstohvat soli
2 kašike toplog mleka + 6 kašike mleka
ekstrakt vanile
30 grama margarina
kakao krem (oko 6 kašika)

Priprema

1. Pomešajte jaja sa šećerom, dodajte so, dve kašike mleka, malo ekstrakta vanile i brašno. Dodajte i kvasac razmućen u malo vode. Nakon 5 minuta mešenja dodajte mekan margarin. Mesite dok ne dobijete mekano, glatko testo. Ostavite testo prekriveno da narasta oko 90 minuta.
2. Kada testo naraste podelite ga na četiri dela i razvucite tanke kore veličine pleha. Svaku koru premažite kakao kremom razmućenim u mleku.
3. Pogači rasecite krake poput zvezde, ali tako da sredina ostane netaknuta. Zatim svaki krak uvrtite. Ostavite da narasta još 15 minuta pre pečenja.


4. Pecite na 220 stepeni oko 30 - 45 minuta, ili dok ne porpimi braon boju. Pečenu pogaču pospite šećerom u prahu.

stvarukusa.rs

Related Posts:

  • Germknedle Germknedle su specijalitet češke i bečke kuhinje, a i u bavarskoj su kuhinji dosta raširene i omiljene. Radi se o velikim, s džemom ili pekmezom od šljiva punjenim knedlama od dizanog tijesta (tijesto s kvascem), koje se pos… Read More
  • Kako izbijeliti zube u dva koraka? : Sa malo strpljenja, možete se i sami pobrinuti za bjelinu vaših zuba i to bez bespotrebnih hemikalija, piše Everydayroots. Jagode   Jagode sadrže vitamic C, koji pomaže u razbijanju plaka n… Read More
  • Okruglice s marelicama i voćnom kašom Stanovnici regije Wachau izuzetno su ponosni na „svoje“ marelice. Napori domaćih proizvođača da poboljšaju kvalitetu proizvoda itekako daju ploda. Naime, Europska unija je 1996. posebno zaštitila ime „Wachauer Qualitätsm… Read More
  • Pokladnice (krafne) O nastanku krafni kruže mnoge priče i legende, manje ili više romantične, kao da je riječ o nekom mitskom antičkom junaku. Bečani se naprimjer zaklinju da je tu slasticu izumila Cäcilie Krapf, inače poznata… Read More
  • Koje vino uz koje jelo??? Korisni savjeti kojim možete zadiviti goste... Samo pravi odabir vina uz pojedine vrste jela doprinosi vrijednosti jela i obratno... Nadam… Read More

0 komentari :

Objavi komentar