francuski kruh idealan je kao zgodna zakuska kada očekujete kakvo dobro društvo i kada znate da će uz čašicu dobrog vina i razgovora dobro doći kakav fini zalogaj. Idealan je i kada imate klince koji stvarno vole fino papati, čak i kad su npr. na kampiranju, pa ih iznenadite za večeru tako da iz prijenosnog hladnjaka izvučete ovakav punjeni francuz koji ste naravno napravili prije polaska ili možda čak i dan prije
- 1 mali francuz (kad kažem mali, mislim na onaj uski)
- 15 dkg bijelog kravljeg sira
- 15 dkg šunke
- 10 dkg sira trapista
- 3 žlice majoneze + 3 žlice kiselog vrhnja
- 1 svježi krastavaca
- 1 svježa paprika
- 1/2 male konzerve kukuruza
- vegeta, sol, papar, začini po želji…
- Kruh prerezati na dva ili tri dijela te ga uz pomoć noža izdubiti.
- Paprike zarezati sitno, kao i krastavce, a šunku i sir naribati.
- U većoj posudi pomiješati povrće, šunku, sir, bijeli kravlji sir,
majonezu i kiselo vrhnje uz 3-4 žlice punjenja koje vam je ostalo od dubljenja kruha. Dobro začiniti i promiješati pa tom smjesom puniti uz pomoć male žličice kruh. - Napunjeni kruh zamotati u foliju i pospremiti u hladnjak na bar 1 sat.
- Ohlađeno rezati na kriškice i poslužiti!
Recept i slikama (snimljeno Olympus digitalnim fotoaparatom):
0 komentari :
Objavi komentar