21. prosinca 2014.

Posne salate sa tunjevinom



Andrijana Veselinović

salate sa tunjevinom
Mediteranska salata sa tunjevinom

  • 170 gr tunjevine iz konzerve, oceđene
  • 400 gr srca artičoke iz konzerve (oceđena i naseckana na četvrtine)
  • 1/2 šolje naseckanih paprika
  • 1/2 manjeg luka, sitno naseckanog
  • 2 čena belog luka, naseckanog
  • 1/2 šolje posne majoneze
  • Naseckan sveži list peršuna, malo bosiljka, grčkih maslina i limunovog soka
  • So i biber
Sve sastojke stavite u posudu i izmešajte. Dodajte začine po želji i služite odmah ili ohladite prethodno u frižideru.

Tunjevina sa krompirom

  • 170 gr tunjevine
  • 550 gr skuvanog krompira, iseckanog na krupne komade
  • 200 gr kuvane boranije, u komadićima
  • Paradajz, maslinovo ulje i 2 kašike pesta po želji
Tunjevinu dobro ocedite i ostavite sa strane. Pomešajte ulje i pesto za dresing. Izmešajte tunjevinu, paradajz (ako koristite), krompir i boraniju. Posolite i pobiberite i pospite mešavinom maslinovog ulja i pesta.
salate sa tunjevinom



Ljuta salata sa tunjevinom i rižom

  • 2 konzerve od po 185 gr tunjevine, oceđene (ulje sačuvajte)
  • 1 manji luk, sitno iseckan
  • 2 ljute papričice, naseckane
  • 4 šolje skuvane riže, ohlađene
  • 1 krastavac, naseckan
  • 4 čeri paradajza, prepolovljena
  • So i biber
Pomešajte sve sastojke osim riže. Rižu stavite na tanjir, prelijte uljem iz tunjevine i pospite mešavinom tunjevine i povrća.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar