400 gr srca artičoke iz konzerve (oceđena i naseckana na četvrtine)
1/2 šolje naseckanih paprika
1/2 manjeg luka, sitno naseckanog
2 čena belog luka, naseckanog
1/2 šolje posne majoneze
Naseckan sveži list peršuna, malo bosiljka, grčkih maslina i limunovog soka
So i biber
Sve sastojke stavite u posudu i izmešajte. Dodajte začine po želji i služite odmah ili ohladite prethodno u frižideru.
Tunjevina sa krompirom
170 gr tunjevine
550 gr skuvanog krompira, iseckanog na krupne komade
200 gr kuvane boranije, u komadićima
Paradajz, maslinovo ulje i 2 kašike pesta po želji
Tunjevinu dobro ocedite i ostavite sa strane. Pomešajte ulje i pesto
za dresing. Izmešajte tunjevinu, paradajz (ako koristite), krompir i
boraniju. Posolite i pobiberite i pospite mešavinom maslinovog ulja i
pesta.
Ljuta salata sa tunjevinom i rižom
2 konzerve od po 185 gr tunjevine, oceđene (ulje sačuvajte)
1 manji luk, sitno iseckan
2 ljute papričice, naseckane
4 šolje skuvane riže, ohlađene
1 krastavac, naseckan
4 čeri paradajza, prepolovljena
So i biber
Pomešajte sve sastojke osim riže. Rižu stavite na tanjir, prelijte uljem iz tunjevine i pospite mešavinom tunjevine i povrća.
0 komentari :
Objavi komentar