26. prosinca 2014.

Pileća pita

Sastojci

300 g brašna
150 g putera1 jajekašičica soli500 g belog pilećeg mesa
300 g šargarepe
1 manji luk
1 čen belog luka2 kašike maslinovog uljaso, biber
250 g pavlake
100 g zamrznutog graška4 jajeta100 g narendanog sira100 g kiselog mleka



Priprema

1. Brašno, puter, jaja i so zamešajte u testo i umotajte u porzirnu foliju i stavite na pola sata u frižider. Rernu unapred zagrejte na 200 stepeni.
2. Piletinu isecite na kockice. Šargarepu oljušitite i njasecite na kockice. Luk i beli luk iseckajte što sitnije i lagano propržite. Dodajte piletinu i šargarepu, pa pecite dva-tri munuta. Posolite i pobiberite i izvadite iz tiganja. U sos od pečenja ulijte pavlaku, dodajte grašak, pa ostavite sos da se rashladi. Izmešajte jaja, sir i kiselo mleko. Dodajte sos sa graškom, pa začinite po ukusu.


3. Testo razvaljajte i stavite u podmazan kalup (okruglu tepsiju). Od testa oblikujte rub, a po testu rasporedite piletinu i povrće. Prelijte smesom od kiselog mleka i ijaja, pa pecite oko 45 minuta.

0 komentari :

Objavi komentar