1. Na maslacu propržite
brašno, posolite, pobiberite, ulijte pileći bujon, dodajte sitno seckan
oljušten patlidžan i pavlaku, i lepo promešajte dok ne dobijete
jednoličnu smesu. Kuvajte na slaboj vatri neprestano mešajući dok se sos
ne zgusne. Sklonite s vatre, ulijte belo vino, pa dodajte piletinu
seckanu na kockice i sve lepo promešajte. Ovo je smesa kojom ćete puniti
kanelone.
2. Punjene kanelone stavite u podmazan pleh, prekrijte ostatkom sosa i
obilno pospite parmezanom. Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na
180 stepeni 45 minuta, zatim skinite foliju i
pecite još 10 minuta.
Napomena: Ovo je recept za kanelone koje ne morate da kuvate, ali ako
koristite one koje se kuvaju, preporučujemo vam da skuvate lazanje, a
kad se ohlade stavite na duži kraj fil, preklopite drugom polovinom
lazanje, malo rukama rolajte po plehu kako biste dobili oblik kanelona i
mesto sastava okrenite nadole u plehu u kome ćete ih peći.
0 komentari :
Objavi komentar