Umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati mleko, ulje i brašno pomešano sa
praškom za pecivo i sve dobro izmešati.Smesu sipati u pleh obložen pek
papirom. Peći 15min. ma 180C. Dok se kora peče umutiti belanca uz
postepeno dodavanje šećera. Izvaditi koru iz rerne premazati je džemom i
posuti polovinom oraha (mlevenim i seckanim ) preko džema naneti sneg
od belanaca. Odozgo naneti ostatak oraha. Vratiti kolač u rernu i peći
još 15min. na 150C.
Sličnosti i razlike srpske i grčke kuhinje
Poseban odnos između dva balkanska naroda, srpskog i grčkog, datira
još iz 19. veka i traje sve do današnjih dana. Zbog jakih prijateljskih
veza, ali i zbog sjajnih ugostiteljskih i domaćinskih manira, Grci
srpskim turist…Read More
Moka torta
Kofein je
vrlo snažan stimulans koji pojačava rad srca, ubrzava disanje i povećava
proizvodnju mokraće i želudačne kiseline. Ovo dejstvo je kratkotrajno, a
u većim dozama umesto da stimuliše deluje kao depresant.
…Read More
Skandinavski čokoladni kolač
akon ove poslastice predlažemo šetnju ili neku drugu fizičku aktivnost, kako biste potrošili unete kalorije.
…Read More
Zdrava dečja ishrana
Kada počne školska godina, kreću i obaveze koje čine da deca i
roditelji sve ređe provode vreme zajedno i sve češće jedu van kuće.
Takve navike najčešće kao rezultat imaju gojaznost dece, što kasnije u
životu može dovesti…Read More
Keks u baklavi
Pečena
baklava mora imati zlatno smeđu ili boju bakra. Sirupom od vode, limuna i
šećera treba zaliti baklavu nakon što se malo rashladi, a na tako
prelivenu baklavu najbolje je staviti aluminijumsku foliju i preko nje
s…Read More
0 komentari :
Objavi komentar