Sastojci
- 250 g secera
- 1 kaf.soljica vode (0,75dl)
- 125 g margarina/maslaca
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
-
80 g
cokolade - 1-2 kasicice mlevene kafe
Glazura
- 100 g cokolade
- 3 kasike ulja
Priprema
- Težina:
-
Postupak je isti kao kad se priprema bajadera, znaci skuvati sirup od secera i malo vode, kuvati 3-4 minuta. -
Pomeriti sa ringle i dodati prvo margarin ili maslac, mesati dok se na rastopi.
-
Zatim, dodati samlevene orahe i keks, cokoladu i kafu, sve fino izjednaciti.
-
Kad se smesa ohladi, oblikovati male kuglice, i u svaku utisnuti cacakalicom otisak po sredini, da se dobije oblik zrna kafe.
-
Dobro rashladiti, i spustati u glazuru od rastopljene cokolade, vaditi kasicicom, ponovo prevuci cackalicom otisak na istom mestu, i staviti na celofan dok se glazura ne stegne.
-
Gotova zrna kafe poredjati u male papirnate korpice.
-
0 komentari :
Objavi komentar