12. studenoga 2014.

Zrna kafe



Sastojci

  •  250 g secera
  •  1 kaf.soljica vode (0,75dl)
  •  125 g margarina/maslaca
  •  100 g mlevenih oraha
  •  100 g mlevenog keksa
  •  80 g

    cokolade
  •  1-2 kasicice mlevene kafe
  • Glazura

  •  100 g cokolade
  •  3 kasike ulja


Priprema

Težina:
Jednostavno



  1. Postupak je isti kao kad se priprema bajadera, znaci skuvati sirup od secera i malo vode, kuvati 3-4 minuta.
  2. Pomeriti sa ringle i dodati prvo margarin ili maslac, mesati dok se na rastopi.
  3. Zatim, dodati samlevene orahe i keks, cokoladu i kafu, sve fino izjednaciti.
  4. Kad se smesa ohladi, oblikovati male kuglice, i u svaku utisnuti cacakalicom otisak po sredini, da se dobije oblik zrna kafe.
  5. Dobro rashladiti, i spustati u glazuru od rastopljene cokolade, vaditi kasicicom, ponovo prevuci cackalicom otisak na istom mestu, i staviti na celofan dok se glazura ne stegne.
  6. Gotova zrna kafe poredjati u male papirnate korpice.
  7.   Zrna kafe 
    Za glazuru rastopiti cokoladu sa malo ulja na tihoj vatri, mozda ce biti potrebno nesto vise cokolade, ovde je navedena samo osnovna mera za glazuru. 

    Postupak rada: 

0 komentari :

Objavi komentar