25. studenoga 2014.

Smanjite krvni pritisak, pobedite rak i pomozite jetri uz pomoć ove namirnice



Cvekla ima neobično visoke koncentracije nitrata, koji, kako je pokazalo više različitih istraživanja, smanjuje krvni pritisak.



Istraživanje sprovedeno u Londonu pre tri godine otkrilo je da samo čaša soka od cvekle na dan drastično smanjuje pritisak.

Najnovije istraživanje sprovedeno u Melbourneu dokazalo je i da se pritisak znatno snižava već šest sati nakon što ispijete pola litre soka od cvekle. Istraživači su na kraju zaključili da bi se broj smrti zbog kardiovaskularnih obolenja smanjio za 10 posto kad bi se sok od cvekle počeo konzumirati uveliko.
Međutim, to nije sve. Istraživanja su pokazala da se ispijanjem soka od cvekle povećava izdržljivost, da se njenim konzumiranjem može smanjiti napredovanje demencije te rast tumora. Tačnije, istraživanja koja su sprovedena u Washingtonu 2011. utvrdila su da je betacyanin iz cvekle smanjio rast tumora prostate i grudi za 12,5 posto.
Nutricionisti cveklu preporučuju i kod probavnih problema, a ističu i da je dobra za jetru jer pomaže pri procesuiranju toksina.

Related Posts:

  • Pokladnice (krafne) O nastanku krafni kruže mnoge priče i legende, manje ili više romantične, kao da je riječ o nekom mitskom antičkom junaku. Bečani se naprimjer zaklinju da je tu slasticu izumila Cäcilie Krapf, inače poznata… Read More
  • Koje vino uz koje jelo??? Korisni savjeti kojim možete zadiviti goste... Samo pravi odabir vina uz pojedine vrste jela doprinosi vrijednosti jela i obratno... Nadam… Read More
  • Okruglice s marelicama i voćnom kašom Stanovnici regije Wachau izuzetno su ponosni na „svoje“ marelice. Napori domaćih proizvođača da poboljšaju kvalitetu proizvoda itekako daju ploda. Naime, Europska unija je 1996. posebno zaštitila ime „Wachauer Qualitätsm… Read More
  • Slatki ledeni užitak za vruće ljetne dane! Kažu da ljeto ne smije proći bez da probate ovaj ledeni voćni kolač! Čak i ako niste vrhunska majstorica u kuhinji, ovaj kolač vam ne može ne ispas… Read More
  • Germknedle Germknedle su specijalitet češke i bečke kuhinje, a i u bavarskoj su kuhinji dosta raširene i omiljene. Radi se o velikim, s džemom ili pekmezom od šljiva punjenim knedlama od dizanog tijesta (tijesto s kvascem), koje se pos… Read More

0 komentari :

Objavi komentar