Kad
stignu gripe i prehlade, svi nam savjetuju da se utoplimo i napijemo
toplog čaja, a Jeni Britton Bauer ih Ohia krenula je obrnutom logikom,
prisjećajući se kućnog pripravka kojim su je liječile mama i baka kad je
bila mala. Radi se o ledenom desertu punom sastojaka koji osnažuju imunitet i pomažu u borbi protiv zimskih neugoda, objavio je Metro portal.
U desertu ima vitamina C ima u izobilju, tu je i đumbir čija
protuupalna svojstva pomažu kod visoke temperature i bolnih zglobova,
tekući pektin koji pomaže kod upale grla, a tu su još i med te ljute
papričice. Evo što je potrebno za pripremu:
2 čaše soka od naranče,
1/3 čaše soka limuna,
2/3 trećine čaše smeđeg šećera,
1/3 čaše meda,
1 žlica mljevenog đumbira,
ljuta paprika (na vrh noža),
2 žlice viskija,
2 žlice tekućeg pektina (voćni šećer)
A priprema se ovako: Sastojke osim pektina, viskija i
paprike dobro izmješajte i prokuhajte, nakon što zavrije dodajte ostalo i
neka vrije otprilike minutu. Ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u
frizer da očvrsne. Nismo probali, no kažu da je ukusno. U svakom slučaju, prepuno je korisnih tvari koje će vam osnažiti imunitet i dati energiju.
Eurokrem kocke
Potrebno je:Za koru:
3 kom jaja, 3 kašike šecera, 3 kašike brašna,
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
3 kašike mlevenih pecenih
lešnika, 3 kašike čokolade u prahu, 3 kašike mleka, …Read More
Čoko torta sa kupinama
Potrebno je:za koru: 6 belanaca, 6
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kašika šećera, 5 kašika brašnaza fil:
300 g kupina, 6 žumanaca, 8 kašika šećera, 750 ml mleka, 1 pudi…Read More
Tufahije
Potrebno je:5
do 6 većih jabuka, 200 gr mlevenih oraha, 600 gr šećera, 2 belanca, 2
kesice šlaga, vanilin šećer
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
ili štapić vanile, nek…Read More
Pariske štanglice
Potrebno je: 150
g mlevenih lešnika, 350 g šećera, 150 mlevenog posnog keksa, 125 g
margarina, po prstohvat cimeta, muskatnog oraščića i karanfilića. Za
glazuru: 250 g šećera u prahu, sok od limuna, 6 kašika vrele vode i …Read More
0 komentari :
Objavi komentar