Sastojci
- Broj osoba:
- 2 paradajza
- 2 krastavca(manja,mala)
- 1 salata,liske od salate (neznam kako se to na Balkanu zove) ali NE kupus!
- 1/2dl feta sir
- 200-300gr pileci file
- 1 luk(po zelji)
po zelji sos po salati, ja sam koristila majonezu
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1. Piletinu, isjeci na male komadice i na ulju proprziti u tavi na ringli,eto tek tako da nije zivo meso/prisno
2.U vecoj posudi sjeci ostale sastojke i sve to zajedno pomjesati
3. Preko staviti neki salata sos, ili majonezu, kecep,senf, mah -ko sta voli!
Posluživanje
Sluzi se HLADNA, no, piletina ipak smije biti topla! uz ovo kiselog mljeka ili jogurta, te malo hljeba!Bujrum i u slast svima !
0 komentari :
Objavi komentar