7. studenoga 2014.

Churros sa muskatnom bucom




Sastojci

  • Tijesto za Churros

  •  240 g brasna
  •  1 zlicica cimeta
  •  1/4 zlicice djumbira
  •  1/4 zlicice pimenta
  •  1/4 zlicice soli
  •  180 g pirea od muskatne buce
  •  360 ml mlijeka
  •  150 g

    maslaca
  •  1 vanilija
  •  4 jaja
  • Umak od cokolade

  •  120 ml slatkog vrhnja
  •  120 g tamne cokolade
  •  1 vanilija
  • I jos

  •  200 g secera
  •  1 zlicica cimeta
  •   ulje za przenje

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1.   Churros sa muskatnom bucom 
    Brasno , cimet , djumbir , pimento i sol prosij skupa i ostavi sa strane do upotrebe . U posudu za kuhanje stavi bucu , mlijeko , maslac i vaniliju i pusti neka uskuha .
  2.   Churros sa muskatnom bucom 
    U uzavrelu smjesu sa mlijekom dodaj brasno sa zacinima , te kuhaj uz stalno mijesanje dok se tijesto ne pocne odvajati od stjenka posude .
  3.   Churros sa muskatnom bucom
    Dobiveno tijesto prebaci u posudu za mijesanje i dobro izmijesaj mikserom samo da se malo prohladi . U tijesto umijesaj jaja , jedno po jedno , ali tek kada se prethodno dobro umijesa . 
  4.   Churros sa muskatnom bucom 
    Tijesto prebaci u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim nastavkom . Ugrij ulje , pa na vrelo ulje istiskuj tijesto i uz pomoc noza odvajaj komadice tijesta velicine po svom nahodjenju . Przi tijesto dok ne porumeni sa svih strana oko 3-4 min. Pecene prebaci na papirnat ubrus da se ocijede i odmah uvaljaj u secer pomijesan sa cimetom .
  5.   Churros sa muskatnom bucom 
    Za cokoladni umak sve satojke zagrijavaj na pari dok se cokolada ne otopi . Dobro promijesaj i serviraj sa toplim churrosima .


Related Posts:

  • Gadno je, ali pali! Dlačice s lica i tijela nestaju kao rukom odnešene! Rješenje za dlakavost postoji, a tajna se krije u drevnom ruskom receptu. Dlačice će se najprije prorijediti, a nakon par mjeseci potpuno nestati. Svaka žena koja vodi računa o svom izgledu, zna koliko vremena može oduzet… Read More
  • Užitak pita   Sastojci: Deserti Tijesto 5oog brasna 35o g biljnog (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); masla 15o g.hladne vode 25g.secera 1 mala kasikica soli Fil 6-8 komada jabuka 25oml vode 75… Read More
  • Pogačice sa sirom Kim je jedan od najranije korišćenih začina u Evropi. Koriste se sušeni plodovi koji se dodaju u jela od kelja, kiselog kupusa, krompira i cvekle; dobro se slaže uz jela od mesa, sireve, supe i sosove, a omiljen je kao z… Read More
  • Rocky road braunis Kakao prah i čokolada se prave od sušenih semenki koje rastu u mahuni na kakao stablu koje se zove Theobroma cacao što znači "hrana bogova". Čokolada sadrži oko 300 poznatih hemijskih sastojaka uključuju… Read More
  • Čišćenje jetre grožđicama: Efikasna metoda ruske tradicionalne medicine! grozdjice Postupak čišćenja i detoksikacije jetre grožđicama je jedna od najefikasnijih metoda oporavka organizma i oslobađanja od kroničnih bolesti i toksina. grozdjice Sama zatrovanost organizma ga upravo i sprječava … Read More

0 komentari :

Objavi komentar