7. studenoga 2014.

Churros sa muskatnom bucom




Sastojci

  • Tijesto za Churros

  •  240 g brasna
  •  1 zlicica cimeta
  •  1/4 zlicice djumbira
  •  1/4 zlicice pimenta
  •  1/4 zlicice soli
  •  180 g pirea od muskatne buce
  •  360 ml mlijeka
  •  150 g

    maslaca
  •  1 vanilija
  •  4 jaja
  • Umak od cokolade

  •  120 ml slatkog vrhnja
  •  120 g tamne cokolade
  •  1 vanilija
  • I jos

  •  200 g secera
  •  1 zlicica cimeta
  •   ulje za przenje

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1.   Churros sa muskatnom bucom 
    Brasno , cimet , djumbir , pimento i sol prosij skupa i ostavi sa strane do upotrebe . U posudu za kuhanje stavi bucu , mlijeko , maslac i vaniliju i pusti neka uskuha .
  2.   Churros sa muskatnom bucom 
    U uzavrelu smjesu sa mlijekom dodaj brasno sa zacinima , te kuhaj uz stalno mijesanje dok se tijesto ne pocne odvajati od stjenka posude .
  3.   Churros sa muskatnom bucom
    Dobiveno tijesto prebaci u posudu za mijesanje i dobro izmijesaj mikserom samo da se malo prohladi . U tijesto umijesaj jaja , jedno po jedno , ali tek kada se prethodno dobro umijesa . 
  4.   Churros sa muskatnom bucom 
    Tijesto prebaci u slasticarsku vrecicu sa zvjezdastim nastavkom . Ugrij ulje , pa na vrelo ulje istiskuj tijesto i uz pomoc noza odvajaj komadice tijesta velicine po svom nahodjenju . Przi tijesto dok ne porumeni sa svih strana oko 3-4 min. Pecene prebaci na papirnat ubrus da se ocijede i odmah uvaljaj u secer pomijesan sa cimetom .
  5.   Churros sa muskatnom bucom 
    Za cokoladni umak sve satojke zagrijavaj na pari dok se cokolada ne otopi . Dobro promijesaj i serviraj sa toplim churrosima .


0 komentari :

Objavi komentar