1. studenoga 2014.

Punjene prohice




Sastojci: Količina:
- jaje 1
- ulje 90 ml
- jogurt 90 ml
- so 2 kasicice
- kukuruzno brasno 220 g
- psenicno brasno 60 g
- prasak za pecivo 1/2 kesice
- kisela voda 270 ml
- kisela pavlaka 1 casa
- margarin za mazanje po potrebi
- ajvar po potrebi
- tanko secena salama 12kolutova


Uputstvo za pripremu:

  • Umutiti jaje, ulje i jogurt, pa posoliti. Posebno pomesati obe vrste brasna sa praskom za pecivo, pa u smesu sa jajem naizmenicno dodavati brasno i kiselu vodu. Dobice se bistra smesa. Sipati smesu u kalupe za proje koje ste prethodno premazali sa malo ulja. Po zelji posuti lanom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-30 minuta (zavisno od rerne). Pecene proje ostaviti da se ohlade, pa izvaditi iz kalupa. Odseci im vrhove, pa svaku proju premazati margarinom, staviti na nju kolut salame koju ste premazali pavlakom i urolali, a od gore staviti kasicicu ajvara. Poklopiti projice odsecenim vrhovima i posluziti sa kiselim krastavcima.

Napomena:

Od ove mere dobije se 12 komada. Za punjenje mozete iskoristiti ono sto vam se nadje u frizideru, moguce su razne kombinacije.

Related Posts:

  • Rolat pita Sastojci i priprema: Rolat koji vec godinama pravim za veca slavlja,rodjendane odlican je kao predjelo. Kore za pitu pakovanje od 500 gr, podeliti na tri dela, tako da cete dobiti 3×6 komada ili 3×5 komada (adsbygoogl… Read More
  • Jaja sa crnim grahom Sastojci: malo ulja 1 glavica luka 2 cehna bijelog luka 1 konzerva crnog graha 1 paradajz 100 gr. rendanog sira (mozzarela ili neki drugi) malo soli i (adsbygoogle = window.adsbygoogl… Read More
  • Kolač raj i pakao Sastojci-Žuti biskvit: 8 žumanjaca 250 gr maslaca 240 gr šećera 6 kašika vode par zrna soli 1/2 praška za pecivo 280 g brašna Beze biskvit: 8 bjelanjaka 320g šećera 1/2 kašike gustina… Read More
  • Ferrero Rocher Sastojci i priprema: Ovaj vikend sam pekla dve tortice, ovo je jedna od njih, fantasticna, torta sa Kulinarike koju mi je preporucila moja prijateljica Seka sa stranice Torte by Snjezana.… Read More
  • Indijski hljeb Naan Sastojci i priprema: Evo nas ponovo sa novim hljebom iz daleke Indije. Hljeb Naan za razliku od Katlame radi se sa malo kvasca što mu daje jednu posebnu mekoću a peče se na isti naćin jedan po jedan na zagrijanoj tavi na k… Read More

0 komentari :

Objavi komentar