Sastojci: |
Količina: |
- jaje |
1 |
- ulje |
90 ml |
- jogurt |
90 ml |
- so |
2 kasicice |
- kukuruzno brasno |
220 g |
- psenicno brasno |
60 g |
- prasak za pecivo |
1/2 kesice |
- kisela voda |
270 ml |
- kisela pavlaka |
1 casa |
- margarin za mazanje |
po potrebi |
- ajvar |
po potrebi |
- tanko secena salama |
12kolutova |
Uputstvo za pripremu:
-
Umutiti jaje, ulje i jogurt, pa posoliti. Posebno pomesati obe
vrste brasna sa praskom za pecivo, pa u smesu sa jajem naizmenicno
dodavati brasno i kiselu vodu. Dobice se bistra smesa. Sipati smesu u
kalupe za proje koje ste prethodno premazali sa malo ulja. Po zelji
posuti lanom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-30 minuta
(zavisno od rerne). Pecene proje ostaviti da se ohlade, pa izvaditi iz
kalupa. Odseci im vrhove, pa svaku proju premazati margarinom, staviti
na nju kolut salame koju ste premazali pavlakom i urolali, a od gore
staviti kasicicu ajvara. Poklopiti projice odsecenim vrhovima i
posluziti sa kiselim krastavcima.
Napomena:
Od ove mere dobije se 12 komada. Za punjenje mozete iskoristiti ono sto vam se nadje u frizideru, moguce su razne kombinacije.
0 komentari :
Objavi komentar