1. studenoga 2014.

Punjene prohice




Sastojci: Količina:
- jaje 1
- ulje 90 ml
- jogurt 90 ml
- so 2 kasicice
- kukuruzno brasno 220 g
- psenicno brasno 60 g
- prasak za pecivo 1/2 kesice
- kisela voda 270 ml
- kisela pavlaka 1 casa
- margarin za mazanje po potrebi
- ajvar po potrebi
- tanko secena salama 12kolutova


Uputstvo za pripremu:

  • Umutiti jaje, ulje i jogurt, pa posoliti. Posebno pomesati obe vrste brasna sa praskom za pecivo, pa u smesu sa jajem naizmenicno dodavati brasno i kiselu vodu. Dobice se bistra smesa. Sipati smesu u kalupe za proje koje ste prethodno premazali sa malo ulja. Po zelji posuti lanom. Peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20-30 minuta (zavisno od rerne). Pecene proje ostaviti da se ohlade, pa izvaditi iz kalupa. Odseci im vrhove, pa svaku proju premazati margarinom, staviti na nju kolut salame koju ste premazali pavlakom i urolali, a od gore staviti kasicicu ajvara. Poklopiti projice odsecenim vrhovima i posluziti sa kiselim krastavcima.

Napomena:

Od ove mere dobije se 12 komada. Za punjenje mozete iskoristiti ono sto vam se nadje u frizideru, moguce su razne kombinacije.

0 komentari :

Objavi komentar