Sastojci
- Broj osoba:
Meso:
- 70 dag miješanog mljevenog mesa
- 2 kom sitno sjeckanog glavice luka
- 3 čena sjeckanog češnjaka
- 1 žlica mljevene crvene paprike
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice crnog papra
- 6 žlica riže
- 1 žlica sitno sjeckanog peršina
- 1 žlica vegete
Ostalo:
- 1 kg paprika
- 1/2 dl maslinova ulja
- 2 velike žlice brašna
- 1 grančica lišća celera
- 2-3 velike žlice koncentrata rajčice
- malo soli
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
1
Paprike, najbolje tankih stijenki i babure, očistite od sjemenki, tako da je držite za peteljku i stišćete palcem u krug oko kocena peteljke, vrteći je u ruci i tako dobijete rupu iz koje je lako izvaditi sjemenke.
-
U jednu zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke .
-
Dobro izmješajte ,probajte da vidite da li je dobrog okusa (neće vam ništa biti od malo sirovog mesa).
-
Smjesom napunite paprike .
-
U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.
-
U to dodajte rajčicu pasiranu ili koncentrat.
-
Dolijevajte vode, sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
-
U umak stavite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.
-
Poklopite i kuhajte 20 minuta u expres loncu ili sat i pol u običnom loncu.
-
Poslužite vruće sa dosta umaka.
Posluživanje
Punjene paprike su najbolje sa pire krumpirom ili samo sa kruhom.Papriku ovako punjenu možete i zamrznuti, ali samo ako je meso svježe i sigurni ste da nije bilo zamrzavano. Kod mene je omjer junetine i svinjetine 70:30 u korist junetine… taj omjer se pokazao idealnim.
Ovom smjesom osim paprike, moja je mama punila i tikvice, rajčice i luk.
0 komentari :
Objavi komentar