15. studenoga 2014.

Punjene paprike


punjene paprike moje mame

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  • Meso:



  •  70 dag miješanog mljevenog mesa
  •  2 kom sitno sjeckanog glavice luka
  •  3 čena sjeckanog češnjaka
  •  1 žlica mljevene crvene paprike
  •  1 žličica soli
  •  1/2 žličice crnog papra
  •  6 žlica riže
  •  1 žlica sitno sjeckanog peršina
  •  1 žlica vegete
  • Ostalo:

  •  1 kg paprika
  •  1/2 dl maslinova ulja
  •  2 velike žlice brašna
  •  1 grančica lišća celera
  •  2-3 velike žlice koncentrata rajčice
  •  malo soli

Priprema

Vrijeme pripreme:
90 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. 1
    Paprike, najbolje tankih stijenki i babure, očistite od sjemenki, tako da je držite za peteljku i stišćete palcem u krug oko kocena peteljke, vrteći je u ruci i tako dobijete rupu iz koje je lako izvaditi sjemenke.


  2.   sastojci u zdjeli 
    U jednu zdjelu stavite mljeveno meso i redom mu dodajte sve sastojke .
  3. smjesa
    Dobro izmješajte ,probajte da vidite da li je dobrog okusa (neće vam ništa biti od malo sirovog mesa).
  4.   napunjene
    Smjesom napunite paprike .
  5. U lonac za kuhanje stavite ulje i prepržite na njemu brašno, kao da radite prežganu juhu.
  6. U to dodajte rajčicu pasiranu ili koncentrat.
  7. Dolijevajte vode, sve dok ne dobijete željenu gustoću umaka.
  8.   u umaku 
    U umak stavite punjene paprike i grančicu celera, ako nemate grančice celera, dobar je i korijen celera.
  9. Poklopite i kuhajte 20 minuta u expres loncu ili sat i pol u običnom loncu.
  10. Poslužite vruće sa dosta umaka.

Posluživanje

Punjene paprike su najbolje sa pire krumpirom ili samo sa kruhom.
Papriku ovako punjenu možete i zamrznuti, ali samo ako je meso svježe i sigurni ste da nije bilo zamrzavano. Kod mene je omjer junetine i svinjetine 70:30 u korist junetine… taj omjer se pokazao idealnim.
Ovom smjesom osim paprike, moja je mama punila i tikvice, rajčice i luk.

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar