Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 45 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
Tikvice operite, prerežite po
duljini i izdubite da dobijete lađice. Posolite ih i pustite da odstoje
dok pripremate nadjev.
-
U višu posudu stavite izdubljeno "meso" tikvica, narezani češnjak, 2 žlice maslinova ulja, passatu, vrhnje, bosiljak, papar i sve dobro usitnite štapnim mikserom.
-
Dodajte krušne mrvice i dobro promiješajte kako biste dobili gustu smjesu.
-
Prerezane tikvice iznutra premažite s malo pripremljene smjese.
-
Dvije ploške sira položite jednu do
druge, a na njih položite po 2 ploške šunke. Po šunki lagano razmažite
malo smjese, zarolajte i položite u izdubljenu tikvicu. Postupak
ponovite s preostalim sirom i šunkom.
-
U lim za pečenje stavite preostalu
smjesu kako bi služila kao podloga za pripremljene tikvice. Na smjesu
položite tikvice i lagano ih utisnite kako se ne bi izvrnule.
-
Pokapajte ih s maslinovim uljem i
pecite 25-30 minuta na 200 °C u prethodno zagrijanoj pećnici.
Posluživanje
Poslužite toplo neposredno nakon pripreme.
Savjet
Ako imate veće i deblje tikvice ili jednostavno želite da vam budu još mekše, pecite ih i do 10 minuta duže.
0 komentari :
Objavi komentar