15. studenoga 2014.

Fantazija od punjenih tikvica


Sastojci

Broj osoba:
2 osobe


  •  500 g tikvica (2 veće)
  •  ½ žličice soli
  •  4 češnja češnjaka
  •  3 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  •  50 ml Passate Podravka By Podravka
  •  50 ml vrhnja za kuhanje
  •  1 žlica nasjeckanog bosiljka
  •  prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
  •  5-6 žlica Krušnih mrvica Podravka By Podravka
  •  180 g polutvrdog sira (8 ploški) – ementaler, gauda, podravec ili dr.
  •  200 g pureće šunke (8 ploški)

Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Tikvice operite, prerežite po duljini i izdubite da dobijete lađice. Posolite ih i pustite da odstoje dok pripremate nadjev.
  2. U višu posudu stavite izdubljeno "meso" tikvica, narezani češnjak, 2 žlice maslinova ulja, passatu, vrhnje, bosiljak, papar i sve dobro usitnite štapnim mikserom.

  3. Dodajte krušne mrvice i dobro promiješajte kako biste dobili gustu smjesu.
  4. Prerezane tikvice iznutra premažite s malo pripremljene smjese.
  5.   Fantazija od punjenih tikvica 
    Dvije ploške sira položite jednu do druge, a na njih položite po 2 ploške šunke. Po šunki lagano razmažite malo smjese, zarolajte i položite u izdubljenu tikvicu. Postupak ponovite s preostalim sirom i šunkom.
  6.   Fantazija od punjenih tikvica 
    U lim za pečenje stavite preostalu smjesu kako bi služila kao podloga za pripremljene tikvice. Na smjesu položite tikvice i lagano ih utisnite kako se ne bi izvrnule.
  7. Pokapajte ih s maslinovim uljem i pecite 25-30 minuta na 200 °C u prethodno zagrijanoj pećnici.

Posluživanje

Poslužite toplo neposredno nakon pripreme.

Savjet

Ako imate veće i deblje tikvice ili jednostavno želite da vam budu još mekše, pecite ih i do 10 minuta duže.

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar