7. studenoga 2014.

Poljubac jedne jabuke




Sastojci

  • keks

  •  2 jaja
  •  2 solica za bjelu kafu/oko 150 ml./ secera
  •  2 soljica ostrog brasna
  •  1 soljica mljeka
  •  2/3 solice ulje
  •  1 kesica vanilin secera
  •  1 kesica praska za pecivo
  • potrebno jos

  •  4-6 srednje velicine jabuke/koseljkaste po ukusu/
  •  100gr suhog grozdza
  •  100gr. seckanih oraha
  •  50gr bjele cokolade
  •  50gr. crne cokolade

Priprema

  1.   poljubac jedne jabuke 
    Kiseljaste jabuke ocistite od semenke i ogulite ovako .
  2.   poljubac jedne jabuke 
    pleh za pecenje keksa,namastite uljem i prekrijte ga sa pek-papirom.
  3.   jabukau plehu-kalupu za pecenje 
    Oljustene i ocestene jabuke rasporedite na dno ,pa svaku rupicu od jabuke napunite zlicicom oraha, malo suhog grozdza, pa dopunite sa orasima.Izmedzu svake jabuke -dno pleha- posipajte sa malo grozdza, pa prazan prostor popunite sa kriskama jabuke. Stavite da se pece na 200C oko 20-30 min./Jabuke netreba da su sasvim pecene-samo omeksale sa malo zapecene korice/.
  4. Dok se jabuke peku, ulupajte jaja sa secerom ,vanilinim secerom, pa dodajte mljeko i ulje.Promesajte pa dodajte brasno sa praskom za pecivo.Dobro sastavite.
  5. Pecnicu smanite na 170C pa izvadite pecene jabuke i prelijte sa gotovom smesom za keks.Pleh vratite u pecnicu i pecite oko 40-50 min na 170C.bez otvaranja./Ja obicno pecem na 220C i kekse i kiflice, pa sprema jacine pecnice temperatura moze da se smanji ili poveca/.
  6.   prvijesenji dan-polubac jedne jabuke
    Gotovi peceni keks prevrnite na tacnu za kolace pa prelijte sa Cokoladom ,prvo sa crnom pa onda sa bjelom.
  7.   poljubac jedne jabuke-presek nadeva u  jabuke 
    Posluzite ga sa kaficom i uzivajte u predivnom ukusu jabuke sa cokoladom.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar