Sastojci
keks
- 2 jaja
- 2 solica za bjelu kafu/oko 150 ml./ secera
- 2 soljica ostrog brasna
- 1 soljica mljeka
- 2/3 solice ulje
- 1 kesica vanilin secera
- 1 kesica praska za pecivo
potrebno jos
- 4-6 srednje velicine jabuke/koseljkaste po ukusu/
- 100gr suhog grozdza
- 100gr. seckanih oraha
- 50gr bjele cokolade
-
50gr.
crne cokolade
Priprema
-
Kiseljaste jabuke ocistite od semenke i ogulite ovako .
-
pleh za pecenje keksa,namastite uljem i prekrijte ga sa pek-papirom.
-
Oljustene i ocestene jabuke rasporedite na dno ,pa svaku rupicu od jabuke napunite zlicicom oraha, malo suhog grozdza, pa dopunite sa orasima.Izmedzu svake jabuke -dno pleha- posipajte sa malo grozdza, pa prazan prostor popunite sa kriskama jabuke. Stavite da se pece na 200C oko 20-30 min./Jabuke netreba da su sasvim pecene-samo omeksale sa malo zapecene korice/.
-
Dok se jabuke peku, ulupajte jaja sa secerom ,vanilinim secerom, pa dodajte mljeko i ulje.Promesajte pa dodajte brasno sa praskom za pecivo.Dobro sastavite.
-
Pecnicu smanite na 170C pa izvadite pecene jabuke i prelijte sa gotovom smesom za keks.Pleh vratite u pecnicu i pecite oko 40-50 min na 170C.bez otvaranja./Ja obicno pecem na 220C i kekse i kiflice, pa sprema jacine pecnice temperatura moze da se smanji ili poveca/.
-
Gotovi peceni keks prevrnite na tacnu za kolace pa prelijte sa Cokoladom ,prvo sa crnom pa onda sa bjelom.
-
Posluzite ga sa kaficom i uzivajte u predivnom ukusu jabuke sa cokoladom.
0 komentari :
Objavi komentar