27. studenoga 2014.

Pita poljevuša

Pita poljevuša 570x427 Pita poljevuša

Sastojci:

  • 3 bataka
  • 3 karabataka
  • 2 veze zelja
  • 400 g brašna
  • 2,5 dl vode
  • 2,5 dl mleka
  • jedno jaje
  • so
  • 50 g kajmaka

Priprema:

  1. Pomešajte vodu, mleko, jaje, so i . Trebalo bi da bude polugusta smesa. Dodajte joj sitno iseckano obareno .
  2. Izlijte smesu u podmazan pleh. Poređajte po njoj meso.
  3. Pecite na 220°C (probajte testo čačkalicom), pa kad je gotovo stavite na toplu pitu gomilice kajmaka.


Pita poljevuša 1 570x427 Pita poljevuša

Related Posts:

  • 5 ljetnih kalorijskih bombi U ljetnim mjesecima kada zbog visokih temperatura nevoljko uključujemo štednjak, češće posežemo za restoranima gotove hrane ili usputnim obrocima za vrijeme zabave na otvorenom ili u zatvorenim prostorima. Pazite li na unos… Read More
  • Gratinirane šparoge sa šunkom i sirom Još od davnih vremena Kinezi šparoge smatraju kao ljekovito bilje, a danas je poznato da su izvrstan pročistač organizma. Postoje razni načini pripreme šparoga, a ovdje je zanimljiv recept za pripremu gratiniranih šparoga. … Read More
  • Artičoke Artičoka je ljekovita namirnica koja se preporučuje osobama sa povišenim kolesterolom, jer ima prirodnu sposobnost snižavanja masnoća u krvi. Također pomaže kod problema sa probavom, žgaravicom te problemima nad… Read More
  • 15 moći morske soli koje mogu zamijenit šaku lijekova Prirodna morska sol je zdrava te ima terapijska svojstva, no prije nego vam otkrijemo njene prednosti, morate znati da nastaje prirodnim procesima isparavanja slane vode, pri čemu svi njeni sastojci ostaju sačuvani. Morska … Read More
  • Brioš - recept Brioš je malo drugačiji oblik sirnice, uskrskne bublice. Ovaj kolač  je dosta ukusnija verzija od sirnice, jer mu punjenje daje vlažnost te se brioš ne osuši tako brzo. Tijesto za brioš: 70 dkg brašna6 jaja35 dkg ma… Read More

0 komentari :

Objavi komentar