Sve sastojke sem brašna i kulena staviti u sud, posoliti i izmiksati mikserom dok se ne dobije kašasta smesa.
Premesiti na radnoj površini i razvući malo, pa staviti sitno sečen kulen. Opet sve lepo umesiti, napraviti loptu pa ostaviti da odmori oko pola sata na hladnom.
Razvući oklagijom, pa vaditi razne oblike modlom i redjati u nepodmazan pleh.
Red velvet
Jeste li čuli za tortu pod imenom Red velvet ili u našem slobodnom prevodu Crveni somot?
Ovo je ultrapopularni kolač koji osim što je atraktivnog izgleda je veoma ukusan, topi se u ustima.
(adsbygoogle = window…Read More
San od krušaka i čokolode
Tijesto:
125 g omekšalog margarina ili maslaca
100 g šećera
1 omot Dr. Oetker vanilin šećera
prstohvat soli
2 jaja
125 g pšeničnog brašna
50 g Dr. Oetker Gustin jestivog škroba
1 žličica Dr. Oetke…Read More
Moskva torta
Ovaj recept gledam već dugo vremena i razmišljam kako ga moram napraviti
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
KORE:
16 bjelanjaka
16 žlica šećera
28 žlica oraha
4 žlice brašna
FIL :
16 žumanja…Read More
Jaffa keks
Jafa keks je jedan od najomiljenijih slatkiša za sve uzraste. Zašto ga ne biste probali napraviti sami. Pročitajte koliko je jednostavno.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Ovaj desertić je prv…Read More
0 komentari :
Objavi komentar