16. studenoga 2014.

Pijana crnkinja


Pijana crnkinja ;)



Sastojci

  • Za biskvit (case su od 2 dl):

  •  3 case brasna
  •  3 case jogurta
  •  2 case secera
  •  1 casa ulja
  •  3 pune kasike kakaa
  •  2 kasicice sode bikarbone
  • Za fil:

  •  4 dl mleka
  •  4 kasike secera
  •  1 kesica pudinga od cokolade
  •  250 gr. visanja
  •  5 kasika

    visnjevace
  •  za cokoladnu glazuru: 150 gr.cokolade, 100 gr margarina, 3 kasike secera u prahu, 1 dl mleka

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Pomesati sve sastojke za biskvit, pa mutiti mikserom par minuta. Smesu sipati u pleh (velicine 30x20) i peci u rerni na 180 stepeni. Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga preseci na dva dela.

    Dok se pece biskvit, skuvati puding od cokolade u 4 dl zasladjenog mleka. Donju koru premazati prohladjenim pudingom, pa po njemu rasporediti ocedjene visnje koje smo poprskali sa nekoliko kasika visnjevace. Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se izravna a onda staviti cokoladnu glazuru.

    Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgusnjava, preliti preko kolaca.

Posluživanje

Moj savet je da se biskvit pece u najvecem plehu od rerne, 40x30, pa ga preseci na pola po duzini, tako ce sigurno obe kore biti podjednake debljine, sto ja nisam uradila pa mi je donja kora ispala tanja ;) Recept je iz starog broja casopisa Blic Zena, u originalni su isle maline. Ja sam dodala visnjevacu i koristila visnje iz zamrzivaca, mislim da je to bolja kombinacija ;)) Naravno, ako ce kolac jesti i deca, izbacite visnjevacu...;)

Još slika


Related Posts:

  • Pečene kobasice u tijestu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept za pripremu pečenih kobasica u testu Za 4 osobe potrebno je: 500 g oljuštenih kobasica mast za prženje 1 šolja prosejanog brašna 1/2 kašičic… Read More
  • ŠVajcarski topljeni sir (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept za pripremu švajcarskog topljenog sira ZA 4 osobe potrebno je: 250 g ementalera isečenog na kockice 2 kašičice brašna 1 češanj belog luka 1 … Read More
  • Pašteta sa maslacem i pavlakom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept za pripremu paštete sa maslacem i pavlakom Sastojci: 2 šolje prosijanog brašna 1/8 kašicice soli 1 kašicica praška za pecivo 3 kašike masla… Read More
  • TIJESTO ZA 15 MINUTA: Ukusne hrskave piroške! Recept namjenjen domaćicama koje vole da prave piroške, ali ne žele dugo vremena da se „zamaraju“ oko tijesta. Tijesto ispadne mekano, ne lijepi se za ruke, dobro se mijesi i ne raspada se. Ovo tijesto može da se kori… Read More
  • Krompir čorba sa pavlakom (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Recept za pripremu krompir čorbe sa kiselom pavlakom Jednostavan recept za kuvanje čorbe od krompira i pavlake. Za 5-6 osoba potrebno je: 1 kg oljušten… Read More

0 komentari :

Objavi komentar