Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
Pomesati sve sastojke za biskvit,
pa mutiti mikserom par minuta. Smesu sipati u pleh (velicine 30x20) i
peci u rerni na 180 stepeni. Kada se biskvit prohladi, horizontalno ga
preseci na dva dela.
Dok se pece biskvit, skuvati puding od cokolade u 4 dl zasladjenog
mleka. Donju koru premazati prohladjenim pudingom, pa po njemu
rasporediti ocedjene visnje koje smo poprskali sa nekoliko kasika
visnjevace. Poklopiti gornjom korom, malo pritisnuti rukama da se
izravna a onda staviti cokoladnu glazuru.
Za glazuru otopiti na tihoj vatri sve sastojke, pa kada se prohladi i pocne da se zgusnjava, preliti preko kolaca.
Posluživanje
Moj savet je da se biskvit pece u
najvecem plehu od rerne, 40x30, pa ga preseci na pola po duzini, tako ce
sigurno obe kore biti podjednake debljine, sto ja nisam uradila pa mi
je donja kora ispala tanja ;) Recept je iz starog broja casopisa Blic
Zena, u originalni su isle maline. Ja sam dodala visnjevacu i koristila
visnje iz zamrzivaca, mislim da je to bolja kombinacija ;)) Naravno, ako
ce kolac jesti i deca, izbacite visnjevacu...;)
0 komentari :
Objavi komentar