16. studenoga 2014.

Gulaš


moj gulaaaššš ;)

Sastojci

Broj osoba:
5 osoba
  • Sve

  •  1kg junetine
  •  2 glavice luka
  •  2 velike mrkve
  •  4-5 češnjeva

    češnjaka
  •  Začini -umjereno zbog FANTA
  •  3 kašike FANTA za gulaš i paprikaš
  •  3 kašike FANTA za slavonski čobanac/ljuti
  •  1 dl ulja
  •  i topla voda

Priprema

Vrijeme pripreme:
120 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Narezati meso na kockice, a povrće usitniti. Staviti na ulje i pržiti 15-ak minuta da malo porumeni. Dalje dolijevati vodu da pokrije meso i krčkati na laganoj temperaturi dok meso ne omekša. Kad je meso dobro za sav postupak potrebno je skoro 2 sata.


  2. Pri kraju dodati fant izmiješan sa 2 dl vode i kuhati još 15-ak minuta neka se fant dobro „primi“ …. Začiniti još onoliko koliko je potrebno vašem čulu okusa i doliti vode za gustinu umaka kakvu volite.

Posluživanje

Poslužiti uz njoke, pire krompir ili rižu posuto usitnjenim peršunovim listom.
Za pikantniji okus dodati više fanta za čobanac, a ako ne preferirate ljuto onda je dovoljno staviti samo fant za gulaš.

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar