Sastojci
- Broj osoba:
Sve
- 1kg junetine
- 2 glavice luka
- 2 velike mrkve
-
4-5 češnjeva
češnjaka - Začini -umjereno zbog FANTA
- 3 kašike FANTA za gulaš i paprikaš
- 3 kašike FANTA za slavonski čobanac/ljuti
- 1 dl ulja
- i topla voda
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Narezati meso na kockice, a povrće usitniti. Staviti na ulje i pržiti 15-ak minuta da malo porumeni. Dalje dolijevati vodu da pokrije meso i krčkati na laganoj temperaturi dok meso ne omekša. Kad je meso dobro za sav postupak potrebno je skoro 2 sata.
-
Pri kraju dodati fant izmiješan sa 2 dl vode i kuhati još 15-ak minuta neka se fant dobro „primi“ …. Začiniti još onoliko koliko je potrebno vašem čulu okusa i doliti vode za gustinu umaka kakvu volite.
Posluživanje
Poslužiti uz njoke, pire krompir ili rižu posuto usitnjenim peršunovim listom.Za pikantniji okus dodati više fanta za čobanac, a ako ne preferirate ljuto onda je dovoljno staviti samo fant za gulaš.
0 komentari :
Objavi komentar