27. studenoga 2014.

Najukusniji pečeni krompir

 
Sladak krompir koji se topi u ustima - to će biti vaša asocijacija na ovo jelo kada ga budete pravili. Ukoliko ste nekad pekli krompire u rerni sa piletinom, otprilike znate kakav je to ukus, kojem samo još pomfrit (ako gledamo jela od krompira) može da parira.



Sastojci za 2 osobe

2 kašikemlevene crvene paprike
1 glavicecrnog luka
po ukusubibera
50 mlsuncokretovog ulja
po ukususoli
0.5 kgkrompira
20 gmaslaca


Oljuštite krompir i isecite na kriške.



Isecite luk na kolutove širine do 5mm.



Krompir kuvajte oko 10 minuta, pa ostavite da se prohladi.

Dužina kuvanja je samo okvirna. Proveravajte koliko je krompir skuvan, uz pomoć čačkalice ili viljuške, središte krompira ne treba da bude potpuno mekano. Krompir ne sme da se raspada.



Kada se krompir dovoljno ohladio, prelijte ga obilno uljem.



Dodajte alevu papriku kako bi dobio lepu rumenu boju i čili (po želji, ako volite pikantnija jela).



Pobiberite i posolite po ukusu.



Sve dobro promešajte rukama.



Rasporedite krompir u posudu za pečenje i dodajte luk i maslac.



Pecite krompir u prethodno zagrejanoj rerni na 220ºC oko 20 minuta, zatim povećajte temperaturu na 250ºC i pecite još oko 10 minuta dok ne porumeni ili ukoliko imate šporet sa turbo rernom (ugređenim ventilatorom) uključite tu opciju i pecite do 5 minuta.

Related Posts:

  • Pjenasta torta od jagoda i limuna Mekana i osvježavajuća torta... Ova voćna torta nikoga ne ostavlja ravnodušnim! Njezini sastojci kao što su svježe jagode i limunov sok čine ju idealnom za ovo doba godine. Donosimo vam recept s bloga sweetsensation-m… Read More
  • Amareto cheese (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE ZA KORU: 250 g mljevenog keksa, 125 g maslaca ZA FIL: 500 ml slatke pavlake, 1 kg neslanog sremskog sira, 500 g prah šećera, 600 g očišćenih višanja, 5 … Read More
  • Ruska salata Ruska salata koja je poznata još i pod imenom Olivier nastala davne 1860. godine u jednom restoranu u Moskvi, kao kreacija francuskog kuhara Olivier-a. Dosta je slična francuskoj salati, razlikuje se u tome što uz povrće kao… Read More
  • Zašto je dobro jesti tikvice Izuzetno zdrava, odličnog ukusa, lagana, nioskokalorična - tikvica je savršena ljetnja namirnica. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Poput ostalog ljetnjeg voća i povrća, tikvice su id… Read More
  • Kiflice punjene pudingom Fantastično mekane i ukusne kiflice koje će oduševiti vas i vaše ukućane. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Tijesto: • 500 gr bijelog brašna • 1 jušna žlica suhog kvasca… Read More

0 komentari :

Objavi komentar