27. studenoga 2014.

Najukusniji pečeni krompir

 
Sladak krompir koji se topi u ustima - to će biti vaša asocijacija na ovo jelo kada ga budete pravili. Ukoliko ste nekad pekli krompire u rerni sa piletinom, otprilike znate kakav je to ukus, kojem samo još pomfrit (ako gledamo jela od krompira) može da parira.



Sastojci za 2 osobe

2 kašikemlevene crvene paprike
1 glavicecrnog luka
po ukusubibera
50 mlsuncokretovog ulja
po ukususoli
0.5 kgkrompira
20 gmaslaca


Oljuštite krompir i isecite na kriške.



Isecite luk na kolutove širine do 5mm.



Krompir kuvajte oko 10 minuta, pa ostavite da se prohladi.

Dužina kuvanja je samo okvirna. Proveravajte koliko je krompir skuvan, uz pomoć čačkalice ili viljuške, središte krompira ne treba da bude potpuno mekano. Krompir ne sme da se raspada.



Kada se krompir dovoljno ohladio, prelijte ga obilno uljem.



Dodajte alevu papriku kako bi dobio lepu rumenu boju i čili (po želji, ako volite pikantnija jela).



Pobiberite i posolite po ukusu.



Sve dobro promešajte rukama.



Rasporedite krompir u posudu za pečenje i dodajte luk i maslac.



Pecite krompir u prethodno zagrejanoj rerni na 220ºC oko 20 minuta, zatim povećajte temperaturu na 250ºC i pecite još oko 10 minuta dok ne porumeni ili ukoliko imate šporet sa turbo rernom (ugređenim ventilatorom) uključite tu opciju i pecite do 5 minuta.

Related Posts:

  • Krostata s marelicama i bademima Ukusna pita s notom slatkoće i svježine marelica. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Za tijesto:• 1 dl hladne vode• 250 g brašna• Prstohvat soli• 170 g maslaca• 2 žličice… Read More
  • Neobične fine kiflice Donosimo vam recept za kiflice koje se mogu napraviti u slanoj ili pak slatkoj varijanti, sve zavisi kakvo je punjenje, a ako ne volite niti jedno niti drugo, mogu biti i prazne. Ukusne su u svakom slučaju. Sastoj… Read More
  • Boem kocke Ukusan kolač koji ste zasigurno već imali prilike probati. Pitate li desetak ljudi koji im je najdraži kolač na svijetu netko od njih će zasigurno glasati baš za ovaj. Odličnog je okusa i izgleda lijepo i zanimljivo. Vole g… Read More
  • Paprike punjene krumpirima Danas vam donosimo recept za staro i poznato jelo, paprike punjene sa krumpirom. Prikladno je i za vegetarijance, a u vrijeme kada ima paprika, veoma je povoljno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).p… Read More
  • Kesten-pire sa šlagom (slatko vrhnje) Jesen je stiže, a jedan od njezinih simbola svakako je kesten. Svi ljubitelji kestenja danas će itekako doći na svoje. Ukoliko do sada niste probali kesten-pire sa šlagom, evo odlične prilike da to napravite. Jednostavno, a… Read More

0 komentari :

Objavi komentar