-
Lisnato tijesto razvaljajte tanko
na komadu papira za pečenje ili još bolje, ako ste u prilici, kupite
gotovo već razvaljano, uštedjet ćete na vremenu.
Ako pak vremena imate na pretek pripremite ga sami.
-
Složite dobro ocijeđene masline u redove (kao na slici) ostavite 2 cm prostora između redova.
-
Prazan prostor između redova maslina premažite žumanjkom koji ste razmutili s mlijekom.
Poklopite drugim listom lisnatog tijesta i dobro pritisnite prstima da slojevi tijesta između maslina prionu jedan za drugi.
Stavite sve skupa 20-ak minuta u hladnjak.
-
Jako (napominjem JAKO) oštrim nožem narežite na prutiće, prvo narežite šire trake koje obuhvaćaju cijele masline
-
pa onda svaku prepolovite tako da vam rez bude na pola masline.
Okrenite izrezane trake na stranu na istom papiru na kojem ste ih
napravili, pažljivo papir premjestite na pleh i stavite peći u pećnicu
zagrijanu na 200°C dok lagano ne porumene (10-ak minuta
0 komentari :
Objavi komentar