4. studenoga 2014.

Lisnate grickalice s maslinama

Sastojci

  •  2 lista lisnatog tijesta
  •   punjene zelene masline
  •  1 žumanjak
  •  1 žlica mlijeka


Priprema

Težina:
Jednostavno

  1. Lisnato tijesto razvaljajte tanko na komadu papira za pečenje ili još bolje, ako ste u prilici, kupite gotovo već razvaljano, uštedjet ćete na vremenu.
    Ako pak vremena imate na pretek pripremite ga sami.


  2.   priprema 
    Složite dobro ocijeđene masline u redove (kao na slici) ostavite 2 cm prostora između redova.

  3.   priprema 
    Prazan prostor između redova maslina premažite žumanjkom koji ste razmutili s mlijekom.
    Poklopite drugim listom lisnatog tijesta i dobro pritisnite prstima da slojevi tijesta između maslina prionu jedan za drugi.
    Stavite sve skupa 20-ak minuta u hladnjak.
  4.   priprema 
    Jako (napominjem JAKO) oštrim nožem narežite na prutiće, prvo narežite šire trake koje obuhvaćaju cijele masline
  5.   priprema 
    pa onda svaku prepolovite tako da vam rez bude na pola masline.
    Okrenite izrezane trake na stranu na istom papiru na kojem ste ih napravili, pažljivo papir premjestite na pleh i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200°C dok lagano ne porumene (10-ak minuta

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar