8. studenoga 2014.

Kupus sa gljivama

Potrebno:

• 2 prase (svjetlozeleni dio)
• 1 kašičica putera
 • ¼ kašičice soli
 • ¼ kašičice tucane paprike
 • 120 ml vode
 • 1,5 kg kupusa
 • 250 g gljiva bez drške

Priprema:

Isijecite prasu po dužini i isperite pod vodom. Zatim je isjeckajte po širini na tanke komadiće i stavite u cjediljku, pa ponovo isperite.

U tavi zagrijte puter i stavite prasu, pa pospite polovinu soli i bibera i dodajte 60 mililitara vode.

Poklopite i ostavite da se krčka oko 5 minuta. Dodajte kupus i ostatak vode i pospite drugom polovinom soli i bibera. Poklopite i ostavite da se krčka dok ne omekša, oko 15 minuta. Provjeravajte kupus na svakih pet minuta. Ako je potrebno, dodajite vode po potrebi, po kašiku, kako ne bi zagorjelo.

Dodajte gljive, poklopite i ostavite da se krčka dok sve ne omekša, još 5-7 minuta, pa uklonite s ringle. Služiti toplo.   

Related Posts:

  • 2 OBROKA U ČAŠI KOJI UBIJAJU GLAD I TOPE KILOGRAME Čokoladni doručak: Sastojci: 3 dl light jogurta 2 žlice meda 1/2 žličice ekstrakta vanilije 1 banana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 žlica maslaca od kikirik… Read More
  • Sedmo nebo Sastojci: Za biskvit: -4 jaja -180 g šećera -100 g oraha -1 list oblatne Za kremu: -200 g maslaca -1 žumanjak (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); -150 g šećera u… Read More
  • KOKOS-ČOKOLADNA FANTAZIJA Da ne duljim- jer je recept sam po sebi popriličan- evo ga Najprije kuham kremu. sastojci: 1 l mlijeka 1 puding sa okusom slatkog vrhnja 60 gr gustina 8 jušnih žlica šećera 100 gr mlje… Read More
  • ČOKOLADNA TORTA KOJA SE NE PEČE Ako volite čokoladu, a nemate previše vremena za pečenje i pravljenje komplikovanih filova, ovo je pravi recept koji vam treba. Ako volite čokoladu, a nemate previše vremena za peče… Read More
  • Mentol Zeleni kolačić Sastojci: Biskvit: 200 g brašna 125 g Kandit Dessert Chef čokolade za kuhanje 0,6 dl vode (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 žlice Kandit Dessert Chef kakaa u prahu 1 žliči… Read More

0 komentari :

Objavi komentar