Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 75 min
- Težina:
- Srednje zahtjevno
-
Bundevu narežite na dugačke kriške i
stavite na pleh za pečenje zajedno s neoguljenim češnjakom i 2 žlice
maslinova ulja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta,
odnosno do smećkaste boje.
-
Ohladite bundevu, očistite češnjak pa ih zajedno usitnite u električnoj sjeckalici.
-
U posudi zagrijte preostalo ulje,
dodajte narezani poriluk i celer te pirjajte na laganoj vatri oko 5
minuta.
-
Dodajte rižu, povrtne kocke, zalijte
kipućom vodom i kuhajte još 15 do 20 minuta dok riža nije kuhana.
-
Pire od bundeve umiješajte u juhu,
dodajte papar, nasjeckani peršin, po potrebi dosolite i sve zajedno
kratko prokuhajte.
Posluživanje
Po želji, juhu od bundeve poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.
Savjet
Umjesto riže možete upotrijebiti krumpir narezan na sitne kockice.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Juhu pripremite do kraja. Ohladite je,
rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične
vrećice i zamrznite.
Odmrzavanje: Posude ili vrećice s juhom uronite na
trenutak u vruću vodu kako bi se zamrznuta juha odvojila od stijenki.
Zatim je prebacite u posudu s malo vode i zagrijavajte na laganoj vatri
dok se ne otopi.
Trajnost: 90 dana.
0 komentari :
Objavi komentar