10. studenoga 2014.

Juha od bundeve


Juha od bundeve

Sastojci

Broj osoba:
6 osoba
  •  700 g očišćene žute bundeve
  •  6 češnjeva češnjaka
  •  4 žlice maslinova ulja
  •  2 srednja poriluka
  •  1 grančica

    celera
  •  50 g riže dugog zrna
  •  3 Povrtne kocke Podravka By Podravka
  •  1,4 l vode
  •   sol
  •   papar
  •  4 žlice nasjeckanog peršina

Priprema

Vrijeme pripreme:
75 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Bundevu narežite na dugačke kriške i stavite na pleh za pečenje zajedno s neoguljenim češnjakom i 2 žlice maslinova ulja. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta, odnosno do smećkaste boje.
  2. Ohladite bundevu, očistite češnjak pa ih zajedno usitnite u električnoj sjeckalici.
  3. U posudi zagrijte preostalo ulje, dodajte narezani poriluk i celer te pirjajte na laganoj vatri oko 5 minuta.
  4. Dodajte rižu, povrtne kocke, zalijte kipućom vodom i kuhajte još 15 do 20 minuta dok riža nije kuhana.
  5. Pire od bundeve umiješajte u juhu, dodajte papar, nasjeckani peršin, po potrebi dosolite i sve zajedno kratko prokuhajte.

Posluživanje

Po želji, juhu od bundeve poslužite sa žlicom kiselog vrhnja.

Savjet

Umjesto riže možete upotrijebiti krumpir narezan na sitne kockice.

Napomena

Ovo možete i zamrznuti Zamrzavanje: Juhu pripremite do kraja. Ohladite je, rasporedite po obrocima u odgovarajuće posude s poklopcem ili plastične vrećice i zamrznite. Odmrzavanje: Posude ili vrećice s juhom uronite na trenutak u vruću vodu kako bi se zamrznuta juha odvojila od stijenki. Zatim je prebacite u posudu s malo vode i zagrijavajte na laganoj vatri dok se ne otopi. Trajnost: 90 dana.

0 komentari :

Objavi komentar