10. studenoga 2014.

Amaretto rolat


Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  • Tijesto:

  •  5 jaja
  •  100g šećera
  •  50g brašna

  •  50g mljevenih bajama
  •   prstohvat soli
  • Nadjev/krema:

  •  1 vanilij puding/dolcela
  •  1 mahuna vanilije
  •  300ml mlijeka
  •  100g šećera
  •  250ml vrhnja za šlag
  •  1kesica vanilij šećer
  •  100g amareto keksića

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Jednostavno
  1.    
    Zagrijte pecnicu na 200C/vruci zrak na  180C
    Tijesto:
    Razdvojite zumanka od bjelanjaka.
    Bijelanjke lagano psololite pa ih istucite u cvrstu pjenu.
    Zumanjcima dodajte secer pa tucite dok se secer ne otopi i zumanjci ne posvijetle.
    U posudu pomijesajte brasno s mljevenim bajamama,ako cete bajame mljeti meljite ih zajedno s brasnom.
    Smjesu brasna dodajte zumanjcima ,dobro promijesajte .Postepeno drvenom zlicom dodajte bjelanjke .
    Smjesu stavite na protvan ,na koji ste prije toga stavili papir za pecenje.
    Pecite u zagrijanoj pecnici 8-10 min.
    Izvadite na krpu posutu secerom u prahu ,odvojite od paira za pecenje pa zarolajte ,zarolani rolat pustite 15 min.da s e ohladi.

    Krema:
    Zagrijte mlijeko sa mahunom vanilije.Odvojite prije toga par zlica mlijeka da mozete zamutiti puding.
    Kad mlijeko prokuha izvadite vaniliju dodajte secer i nakon minutu razmuceni puding ,kuhajte par minuta dok se ne zgusne.Gotovi puding stavite na siroki tanjur rasiriti ostavite 10 min u frizider da se ohladi.
    Istucite vrhnje za slag s ,kesicom vanilij secera,da bude cvrsto .
    Umijesajte pola slaga u ohladeni puding.Premazite roladu .
    Osttak slaga premazite po rolatu i pospite krupno narezanim amaretinima.

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar