7. studenoga 2014.

Honey Tea Cakes


Honey Tea Cakes /


Sastojci

  •  100 gr. otopljenog butera
  •  1 zlica meda
  •  2 velika jaja
  •  100 gr. secera
  •  110 gr. brasna
  •  1 zlicica praska za pecivo
  •  1 korica limuna ili narandze
  •  1 secer u prahu
  •   po zelji malo ruzine vodice, ruma...


Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno
  1. Otopiti buter skroz (da bude u tecnom stanju) i ohladiti ga, dodati med i promjesati.
  2. Jaja, secer, i vanilin secer mikserom mutiti dok se secer ne istopi i masa postane svijetlo zuta. 

  3. Jajima dodati koricu limuna ili narandze, rum, ruzinu vodicu i lagano promjesati drvenom zlicom.  Zatim dodati brasno sa praskom za pecivo. Sve promjesati i dodati mjesavinu butera i meda.
  4. Zagrijati pecnicu na 200 C (oko 390 F) i stavljati po pola zlice tijesta u kalupe za madeleines ili u ovom slucaju cvijetove.  Peci oko 8-9 minuta.  Provjeriti da li je peceno tako sto prilikom dodira prstom na sredini tijesto se vrati u prvobitno stanje.
  5. Po zelji tortice se mogu preliti mjesavinom soka 1 limuna i 3 zlice secera u prahu.

0 komentari :

Objavi komentar