Sastojci
- Broj osoba:
- Tijesto
- 4 jaja
-
2 šalice
šećera
- 2 1/2 šalice maslaca
- 115 g čokolade (ili 70 g kakaa)
- 1/4 žličice soli
- 1 vanili šećer
- 1 šalia brašna
- 1 šalica sjeckanih oraha
- 1/2 vrećice pecilnog praška
glazura
- 300 grama čokolade za kuhanje ( i malo više-poželji)
- 3 žlice maslaca (putra)
- 6 žlica slatkog vrhnja
- 2 šalice šećera (ili malo manje ako se ne voli jakoooo slatko)
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Od 4 bjelanjka utući tvrdi snijeg i u njega dodati šećet. Potom tući da nastane ujednačena smjesa. U nju dodati preostale sastojke (žutanjke, brašno, čokoladu(rastopljenu i ohlađenu) ili kakao, maslac(margarin), vanili prašak i pecilni prašak. Sve umutiti i na kraju lagano uvaljati i orahe. U prije pripemljenom plehu (namazan i pobrašnjen) peći dok nož (ili čačkalica) iz tijesta ne izađe čista.
-
Za glazuru (kremu) u vrnju rastopiti čokoladu, maslac, šećer i vanili šećer. Ovisno o želji moguće je doze povećavati ili smanjivati. Mi volimo kremasto pa ponekad i pretjeramo. Glazuru pustiti da se djelomično ohladi i potom preliti po ohlađenom tijestu.
-
Po želji posuti sa mrvicama u boji ili dekorirati drugačije. U originalnom receptu na kolač su stavljeni listići bijele čokolade.
0 komentari :
Objavi komentar