Sastojci
- oko 450g krumpir
- 1 luk
- 2 cesnjak
- 10g dumbir
- 300g sjeckane rajcice ( pelati)
- 1 svjeza rajcica
-
nekoliko zlica
ulje ili maslac Zacini
- 2 zlicice kurkurma
- 1/2 zlicice kumin
- 1 zlicica mljeveni korijander
- 2 zlilcice lisce korijandera
- 1-2 zlicice sjemenke senfa
- 1 zlicica garam masala
- po izboru chilli
- po izboru sol
Priprema
- Težina:
-
Jelo je pikantno zbog chilija, ali slobodno ga izbacite ako niste za ljutu hranu :)
-
Krumpir oprati i staviti kuhati cijeli zajedno sa korom. Kuhati u osoljenoj vodi oko 30-40 minuta, zatim izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Oguliti koru i narezati na vece komade.
-
U mikseru izmiksati dumbir, cesnjak i rajcicu (pelate).
-
U dubljoj tavi dodati ulje ili maslac, zagrijati i poprziti sjemenke senfa i kumin. Nakon 1 minute dodati nasjeckani luk i prziti 2 minute zatim dodati izmiksane rajcice sa dumbirom i cesnjakom i ostale zacine osim lisca korijandera. Pirjati oko 2-3 minute. Zatim dodati kriske rajcice i pirjati oko 4-5 minuta.
-
Na kraju umijesati kuhani krumpir i sve zajedno pazljivo promijesati, dodati lisce korijandera i pirjati oko 3-5 minuta da krumpir upije aromu zacina.
0 komentari :
Objavi komentar