U šerpi sa kašikom ulja stavite: kilogram krompira isečen na tanje
kolutove, preko njega poređajte po pola kilograma paprika i paradajza. U posebnom sudu izmešajte 2 glavice sitno isečenog crnog luka, pola
kilograma mlevenog mesa, 3 čena belog luka, soli po ukusu, bibera i
jaje. Od toga napravite jednu pljeskavicu, njom prekrijte povrće u šerpi, i pecite u zagrejanoj pećnici.
RIBLjE PLjESKAVICE
Potrebno je:
* 1 kg oslića
* pola kilograma zamrznutog mešanog povrća
* glavica luka
* 3 čena belog luka
* 2 kriške hleba
* šolja pirinča
* sos od paradajza
* peršun ili listovi celera
* ulje, biber, so
Oslić skuvati u sl…Read More
Gurabije
3 žumanca,
1 jaje,
200 g masti,
250 g šećera,
100 g oraha,
500 g brašna,
1 kašičica praška za pecivo,
korica limuna.
Priprema: Umutite žumanca, jaje, mast i šećer. Dodajte mlevene orahe,
brašno pomešano sa praškom za pec…Read More
Ishranom sprečite zakrčenje arterija
Zdravom ishranom možemo
delovati na pojavu brojnih zdravstvenih problema. Hranom možete
regulisati krvni pritisak, smanjiti pojavu upala i otpušiti arterije.
Predstavljamo vam namirnic…Read More
Tajne omiljenih zimskih pića
Iako
volimo da ih pijemo radi posebnog osećaja koji stvaraju u hladne
praznične dane, ko pazi na liniju, u njima ne bi trebalo prekomerno da
uživa. Najviše k…Read More
0 komentari :
Objavi komentar