U šerpi sa kašikom ulja stavite: kilogram krompira isečen na tanje
kolutove, preko njega poređajte po pola kilograma paprika i paradajza. U posebnom sudu izmešajte 2 glavice sitno isečenog crnog luka, pola
kilograma mlevenog mesa, 3 čena belog luka, soli po ukusu, bibera i
jaje. Od toga napravite jednu pljeskavicu, njom prekrijte povrće u šerpi, i pecite u zagrejanoj pećnici.
Bolonjez , torta od makarona
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Makaroni sa bolonjez sosom su svakako jedno od najpopularnijih jela i malo ko ih ne voli, a posebno djeca. Poslužite ih na malo drugačiji način, u obliku tort…Read More
Esperanto torta
Potrebno je:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 500 g mljevenih oraha, kesica praška za pecivo, 2 kesice vanilin šećera, 200 g čokolade, 150…Read More
Španski vjetar
Sastojci za
koru
10 bjelanaca
300 gr
secera
2 kasike
limunovog soka
(od ovih
sastojaka se prave 2 kore)
Sastojci za
fil:
10 zumanaca
100 gr.
secera
7 kas.brasna
1 l mlijeka
(adsbygoogle = window.adsb…Read More
Marshmallows – domaći pjenasti bomboni
Nakon nedavne diskusije na recipeci facebook page-u o domaćim gumi-gumi bombonima naša nam je čitateljica Thelma poslala recept za svoju verziju spužvastih bombončića koji okusom ustvari jako podsjećaju na kupovne m…Read More
0 komentari :
Objavi komentar