14. srpnja 2014.

Esperanto torta


esperanto-torta










Potrebno je:


10 jaja, 10 kašika šećera, 10 kašika brašna, 500 g mljevenih oraha, kesica praška za pecivo, 2 kesice vanilin šećera, 200 g čokolade, 150 g šećera u prahu, 200 g šlaga, sok od pomorandže


Priprema:


Umutiti pjenasto jaja i šećer pa dodati orahe i brašno pomiješano sa praškom za pecivo. Od smješe u okruglom kalupu ispeći koru i podijeliti je na dva dijela da se dobiju dvije kore.
Umutiti šlag pa dodati šećer u prahu i podijeliti na dva dijela. U jedan dio staviti rastopljenu čokoladu a drugi ostaje bijel. Donju koru poprskati sokom od pomorandže, premazati šlagom sa čokoladom, pokriti drugom korom i poprskati je sokom pa nanijeti bijeli dio fila. Ukrasiti tortu po želji.


Preuzeto sa :

0 komentari :

Objavi komentar