14. listopada 2014.

Smokve u vinu

Najbolji desert koji ćete kušati , zajamčeno!



Za 4 osobe potrebno je:
1 kg smokava
0,5 l crnog vina
2 žlice meda
Za keks:     
10 dag maslaca
10 dag brašna
10 dag zobenih pahuljica
70 g šećera
jaje


1. Od brašna, maslaca, pahuljica, šećera i jaja zamijesite tijesto te oblikujte kekse debljine 1 cm (veličine 5x4 cm). Pecite ih 15 minuta na 165 °C.
2. Crno vino stavite u lončić i kuhajte dok ne ostane oko 15 dl. Kada se malo ohladi, dodajte med.
3. Smokve zarežite nožem do pola i pecite u pećnici pet minuta na 190 °C. Kad ih izvadite, prelijte ih kuhanim vinom. Ostavite da se ohlade i poslužite na keksu uz svježu metvicu ili bosiljak.


Related Posts:

  • Najbrža ever pašteta ... Ovo je toliko jednostavno za napraviti, ali u biti u tome i je privlačnost ove paštete…Jako je ukusna, iznenaditi ćete se, a i vaši gosti  pitati će vas  za recept  :-)           … Read More
  • 5 namirnica čije "otpatke"nikako ne treba bacati 5 namirnica čije 'otpatke' nikako ne treba bacati Znate li da je ljuska luka i češnjaka njihov najzdraviji dio, a dlakava kora kivija bogatija antioksidansima od pulpe? Izdvojili smo pet namirnica čije "otpatke" nikako ne … Read More
  • Spoj ljepote okusa i mirisa Sočne gljive punjene tunjevinom Dosadila Vam je klasika pripreme gljiva. Ovo su zalogajčići, koje ćete praviti iznova i iznova, nakon samo jednog probanja. Ništa komplikovano, a ukus je novo otkriće za Vaša nepca.Št… Read More
  • Užitak bez grižnje savjesti Dona Hej je poznata autorica knjiga recepata iz Australije koja se zalaže za brzu, zdravu i svežu ishranu. Mi Vam donosimo njen recept za zdravi sladoled. Ako ste mislili da je sladoled veoma komplikovano za napraviti … Read More
  • Ličke »pole« Ličke jer potječu iz Like i najbolje su ako uspijete uloviti pravi lički krumpir. No, jednako tako će poslužiti i međimurski ili bilo koji domaći iz vašeg vrta. S obzirom da imam domaći, rijetko kupujem, a pole su za prste p… Read More

0 komentari :

Objavi komentar