31. listopada 2014.

Jesen na vašem stolu:Punjena bundeva


Sastojci: Količina:
- Budeva oko 2-3kg
- pileće belo meso 1 kom
- praziluk 1/2
- šargarepa 2 kom
- zelen 1 kom
- paprika crvena 1 kom
- ulje 1 dl
- so,biber,kari... po ukusu

Uputstvo za pripremu:

  • Oprati bundevu , odseći joj vrh (da bude kao poklopac kasnije),malo je izdubiti da stane punjenje. Izdubljene delove ne bacati vec iseckati za kasnije . Bundevu posoliti iznutra.
  • Na ulju izdinstati blago praziluk, šargarepu,zelen i papriku. Dodati meso iseckano na kockice i izubljenu bundevu(onaj visak) iseckanu na kockice,jos malo prodinstati. Začiniti sa soli , biberom, karijem ili nekim začinom po vašem ukusu.
  • Napuniti bundevu smesom , poklopiti poklopcem i staviti u rernu da se peče oko 1h na 180-200 C
  • Prijatnoooo !!!

0 komentari :

Objavi komentar