Sastojci: |
Količina: |
- Budeva |
oko 2-3kg |
- pileće belo meso |
1 kom |
- praziluk |
1/2 |
- šargarepa |
2 kom |
- zelen |
1 kom |
- paprika crvena |
1 kom |
- ulje |
1 dl |
- so,biber,kari... |
po ukusu |
Uputstvo za pripremu:
-
Oprati bundevu , odseći joj vrh (da bude kao poklopac
kasnije),malo je izdubiti da stane punjenje. Izdubljene delove ne bacati
vec iseckati za kasnije . Bundevu posoliti iznutra.
-
Na ulju izdinstati blago praziluk, šargarepu,zelen i papriku.
Dodati meso iseckano na kockice i izubljenu bundevu(onaj visak) iseckanu
na kockice,jos malo prodinstati. Začiniti sa soli , biberom, karijem
ili nekim začinom po vašem ukusu.
-
Napuniti bundevu smesom , poklopiti poklopcem i staviti u rernu da se peče oko 1h na 180-200 C
-
Prijatnoooo !!!
0 komentari :
Objavi komentar