16. rujna 2014.

Susam rolnice sa sirom

Clipboard067




Sastojci:
  • 2 pileća bijela mesa
  • 200 g mladog sira
  • 3 jajeta, ulje
  • 150 g brašna
  • 200 g prezli
  • 60 g susama
  • 100 g majoneza
  • 2 dl pavlake



  • 3 kisela krastavca
  • 2 čena bijelog luka
  • mješavina začina
Priprema:
1. Oba pileća bijela mesa vertikalno presjeći napola da bi se dobile manje šnicle. Potom svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti da bi se dobila veća i tanja šnicla. Šnicle prekriti najlon kesom i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Mladi sir isjeći na štapiće.
3. Istanjene šnicle začiniti po ukusu, a potom na svaku staviti štapić mladog sira. Bočne stranice preklopiti 2 cm prema sredini, pa urolati.
4. Rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezli i susama.
5. Ovako panirane šnicle peći na vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku, pa dodati rendane kisele krastavce, bijeli luk, začine po ukusu i promiješati. Pripremljen preliv poslužiti uz šnicle.

0 komentari :

Objavi komentar