- 2 pileća bijela mesa
- 200 g mladog sira
- 3 jajeta, ulje
- 150 g brašna
- 200 g prezli
- 60 g susama
- 100 g majoneza
- 2 dl pavlake
- 3 kisela krastavca
- 2 čena bijelog luka
- mješavina začina
Priprema:
1. Oba pileća bijela mesa vertikalno presjeći napola da bi se dobile manje šnicle. Potom svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti da bi se dobila veća i tanja šnicla. Šnicle prekriti najlon kesom i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Mladi sir isjeći na štapiće.
3. Istanjene šnicle začiniti po ukusu, a potom na svaku staviti štapić mladog sira. Bočne stranice preklopiti 2 cm prema sredini, pa urolati.
4. Rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezli i susama.
5. Ovako panirane šnicle peći na vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku, pa dodati rendane kisele krastavce, bijeli luk, začine po ukusu i promiješati. Pripremljen preliv poslužiti uz šnicle.
1. Oba pileća bijela mesa vertikalno presjeći napola da bi se dobile manje šnicle. Potom svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti da bi se dobila veća i tanja šnicla. Šnicle prekriti najlon kesom i istanjiti ih tučkom za meso.
2. Mladi sir isjeći na štapiće.
3. Istanjene šnicle začiniti po ukusu, a potom na svaku staviti štapić mladog sira. Bočne stranice preklopiti 2 cm prema sredini, pa urolati.
4. Rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu prezli i susama.
5. Ovako panirane šnicle peći na vrelom ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku, pa dodati rendane kisele krastavce, bijeli luk, začine po ukusu i promiješati. Pripremljen preliv poslužiti uz šnicle.
0 komentari :
Objavi komentar