Predivan kolač, vrijedan truda i uloženog vremena
Priprema:
Kora:
1. Ulupati 6 žumanaca, pa dodati brašno, neskvik, prašak za pecivo i otopljeni margarin.
2. U drugoj posudi pjenasto umutiti bjelanca.
3. Smjesi od žumanaca dodati snijeg od bjelanaca, pa sve promiješati varjačom.
4. Koru peći u zagrijanoj rerni oko 10 minuta na 180 °C.
Fil:
1. Bijeli fil: Pomiješati 400 g pavlake sa kašikom šećera u prahu. Dodati 5 vanil-šećera i promiješati da se sastojci sjedine.
2. Crni fil: Pomiješati 400 g pavlake sa 150 g ”neskvika” i kašikom ulja, pa sve dobro sjediniti.
Finalni postupak:
1. Ohlađ enu koru premazati đemom od šipka.
2. Bijeli fil nanijeti na koru, a preko njega crni fil.
3. Kolač staviti u frižider da se stegne, a nakon toga sjeći na kocke i poslužiti.
1. Ohlađ enu koru premazati đemom od šipka.
2. Bijeli fil nanijeti na koru, a preko njega crni fil.
3. Kolač staviti u frižider da se stegne, a nakon toga sjeći na kocke i poslužiti.
Potrebno Vam je:
Za koru: 6 jaja, 150 g margarina, 150 g brašna, 150 g ”neskvika”, 1 prašak za pecivo
Za fil: 800 g kisele pavlake, 150 g šećera u prahu, đem od šipka, 5 kesica vanil-šećera
0 komentari :
Objavi komentar